Fikirtepe'ye ilk kazma törenle vuruldu

Kadıköylülerin merakla beklediği ‘Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk...

Fikirtepe'ye ilk kazma törenle vuruldu

Kadıköylülerin merakla beklediği ‘Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk...

02 Mart 2014 Pazar 14:37
Fikirtepe'ye ilk kazma törenle vuruldu


Kadıköylülerin merakla beklediği ‘Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk kazma düzenlenen törenle vuruldu. Törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım ile binlerce vatandaş katıldı.
Fikirtepe Salı Pazarı’nda düzenlenen törene katılan kalabalık, Bakan Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ı alkışlarla karşıladı. Törende konuşan Bakan Güllüce, “Eski İstanbul’u özlüyorlarmış. Tuzla’da belediye başkanı iken büyükşehiri CHP yönetiyordu. Anadolu Yakası’nda iki tane büyük çöplük vardı. Ümraniye’de patlama oldu. Tam 38 kişi hayatını kaybetti. Göztepe’de kavşağından aşağıya inerken hava kirliliğinden ışıkları görmeyen sürücüler birbirine giriyordu. Dünya Sağlık Örgütü İstanbul için tehlike raporu verdi. O zamanki belediye başkanı, ‘Kaynatmadan suları içmeyin’ diye bağırıyordu. Vatandaş da, ‘Hangi suyu kaynatalım’ diyordu. Allah o günleri bize bir daha yaşatmasın. Bunların da başa gelmesinden Allah bizi korusun” dedi. Törene katılan vatandaşlar ise ‘Amin’ diye karşılık verdi.
Konuşmasında muhalefete yüklenen Bakan Güllüce, “Allah bu zihniyetten, sadece vıdı vıdı çenelerinden hem Fikirtepe’yi, hem Kadıköy’ü, hem de Türkiye’yi korusun. Ben daha yeni bakan oldum, hemen Hurşit bey geldi ve ‘Fikirtepe’yi halletmemiz lazım’ dedi. 36 saat sonra imzaladım. Ağzımızdan çıkın söz namustur. 15. gün oldu, bir harç ödemeden dolayı bir firma 6 saat geç kaldı hemen tweet atmaya başladılar. 60 sene bu milleti ne halde bıraktınız, bize 6 saat için hesap soruyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Kadıköy Metrosu Sabiha Gökçen- Samandıra-Çekmeköy’e kadar uzayacak”
 

Törende yaptıklarını ve yeni dönem için projelerini tek tek sıralayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Birileri ‘Başaramaz’ dedi ama biz başladığımız işi bitiririz. Biz sözü namus bildik. Yere düşürmeyiz. Söz ağzımızdan çıktığı zaman onun esiri oluruz. İstanbul’u metro hatlarıyla örmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. Kadıköy-Kartal metro hattı Sabiha Gökçen, Samandıra Çekmeköy’e kadar uzanacak. Nerede ihtiyaç var, biz oradayız” dedi.
CHP’li belediye başkanlarının meclise dahi gelmediklerini ifade eden Topbaş, “Gelip ne olup bittiğini, ne istediklerini dile getirmeleri lazım. Hele bir koltuk sahibi olsunlar, şu kadar dönem devam edebiliyorlar nasıl işse. Artık ezber bozulsun Kadıköy’de. Bir başka dönem başlasın” diye konuştu.
2005’te Fikirtepe planlarını yaptıklarını hatırlatan Topbaş, “Fikirtepe rezerv alan edildi. Bu alan harçlardan muafiyetler getiriyor. Ruhsatı bakanlık veriyor ama bütün alt çalışmalarını biz yaptık. Arkası inşallah devam edecek. Bunu ilçe belediyelerin yapması gerekiyordu. Bakın Bağcılar, Ümraniye belediyeleri nasıl yapıyor. Bunun hesabını sandıkta sorun. Siyasi partileri bu oyunuzla hizaya çekeceksiniz. Sakın ola siyasi ideolojileri bir kenara bırakarak, şehriniz için bunu yapın. Kadıköy için yaptıklarımızın ardı arkası kesilmez” şeklinde konuştu.
""

“CHP, Havaray ve Teleferik Projesi’ne ret verd”
 

İki hafta önce meclise plan getirdiklerini belirten Topbaş, “Bu 4 tane işlenmiş metro hattı, 5 hattı havaray, 6 tane teleferik, 1 tane finüküler, 100 bin araçlık otoparklar. Komisyona şer koydular, meclise ret verdi CHP’liler. CHP, bu şehrin trafik sıkıntısını çözecek bir plana ‘Hayır’ dedi ama sizin verdiğiniz yetki ile oluşan AK Partili meclis üyeleri oy çoğunluğu ile bunu meclisten geçirdi. Biz engelli koşuya alıştık. Engel tanımıyor koşuyoruz” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Hurşit Yıldırım ise, “İstanbul’un tüm ilçeleri güzelliklerine güzellik katarken, geçmişine terk edilmiş bir ilçe vardı; o da Kadıköy’dü. Kadıköy’ü görmezden gelenlere rağmen Mimar Kadir Topbaş sahip çıktı. Kadıköy’e bir hizmet verememiş olanlar yarın da hizmet veremezler. Kent yönetimi heyecan ister. Bizler projelerimizi hazırladık. Kazanan Fikirtepe, kazanan Kadıköy, kazanan yine İstanbul, millet olsun” dedi.
Programın ardından protokol üyeleri, ilk kazmanın startını sahnede birlikte verdi. Başkan Topbaş, müteahhit firmalardan projenin 24 ay içinde bitirileceğinin sözünü aldı.

 

 

Son Güncelleme: 02.03.2014 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72