FEVZİYE MERİÇ ÇOCUK DESTEK EĞİTİM MERKEZİ ÜSKÜDAR'DA AÇILDI

Üsküdar Belediyesi, 7 Nisan Cumartesi günü anne veya babasını kaybeden çocukların yaşamış olduğu travmaları atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla, Fevziye Meriç Çocuk Destek Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.

FEVZİYE MERİÇ ÇOCUK DESTEK EĞİTİM MERKEZİ ÜSKÜDAR'DA AÇILDI

Üsküdar Belediyesi, 7 Nisan Cumartesi günü anne veya babasını kaybeden çocukların yaşamış olduğu travmaları atlatmalarına yardımcı olmak amacıyla, Fevziye Meriç Çocuk Destek Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.

12 Nisan 2018 Perşembe 17:30
FEVZİYE MERİÇ ÇOCUK DESTEK EĞİTİM MERKEZİ ÜSKÜDAR'DA AÇILDI

Fevziye Meriç Çocuk Destek Eğitim Merkezi’nin açılışına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Prof. Dr. Ümit Meriç, çok sayıda çocuk ve vatandaş katıldı.

Sosyal Belediyecilikte farklı projelerle her kesime hizmet veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "En anlamlı ve kalıcı işlerin, eğitimin yapılacağı çok önemli bir merkezin açılışındayız. Bu merkez inanıyorum ki çocuklarımız için özellikle yetim ve öksüz çocuklarımız için şefkat, eğitim, sevgi merkezi olarak hizmet sunacaktır. Merhume Fevziye Meriç adının verilmesi de çok anlamlıdır. Hiçbir zaman hakkını ödeyemeyeceğimiz bir ailenin mensubunun isminin burada yaşatılması bizim için de bir iftihar vesilesidir," diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmet alanında insanın doğumundan vefatına kadar herkesi kucaklayan bir mana var. İşte bu manalardan birini ilgilendiren çocuklarımızın geleceğe hazırlanması için hizmete sunulan bu mekân da bizim çok önemsediğimiz bir mekân. Bunun için Hilmi Türkmen'in buradan alacağı dualar ve Fevziye Meriç’e buradan gidecek dualar çok önemli. Biz de dualara ortak olmak için buraya geldik, iyi ki de geldik. Peygamber Efendimizin manevi ruhaniyetini de buraya davet etmek üzere bir Hadis-i Şerif’ini sizlere arz etmek istiyorum, ‘Yetimi koruyup gözetenle cennette yan yanayım,’ buyuruyor. Değerli dostlar bu büyük bir müjdedir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın manasının içinde gizlendiği ama çok daha anlamlı olan yetimlere karşı nasıl muamele yapılacağını bizlere talimatlandıran ve müjdeleyen Peygamber Efendimizin (s.a.v) bize açtığı bu yol çok önemli. Biz de çocuklarımızı geleceğe hazırlamak üzere güzel projelerde, onlara verilecek olan maddi ve manevi eğitimle geleceklerini hazırlamaya çalışacağız” dedi.

Fevziye Meriç’in kızı Ümit Meriç annesinin isminin çocuklar için açılan bir merkeze verilmesinin çok değerli olduğunu ifade ederek, “Anne, öğretmen, eş olarak isimsiz kahramanlardan birisidir Fevziye Meriç, evladı olarak ailem adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum,” dedi.

Kurdele kesimi ile merkezin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, merkezin içerisini gezerken çocuklar da kendileri için hazırlanmış olan gösteriyi izledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3