Eski ramazan geceleri canlanıyor

Kartal Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinlikleri ile bu yıl Kartal'da ayrı...

Eski ramazan geceleri canlanıyor

Kartal Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinlikleri ile bu yıl Kartal'da ayrı...

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:13
Eski ramazan geceleri canlanıyor

Kartal’da her gece ayrı bir mahallede eski ramazan geceleri yeniden canlanıyor

 

Kartal Belediyesi, geleneksel Ramazan etkinlikleri ile bu yıl Kartal’da ayrı bir Ramazan ayı yaşanıyor. Her gece ayrı bir mahallede yapılan etkinliklerde buluşan Kartallılar, sokak iftarlarında bereketi yaşarken, hem dostluğu, hem kardeşliği, hem de eski Ramazan gecelerini yeniden yaşıyor. Ramazan gecelerinin kültürel ve sanatsal etkinliğini bir arada yaşayan vatandaşlar ramazan etkinlikleri kapsamında da iftar ve teravih sonrasında yapılan programların keyfini çıkarıyor. 

 

Soğanlık Mahallesi’nde yapılan Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında sanatçı Murat Teker’in seslendirdiği Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği dinleyen vatandaşlar, semazen gösterilerini ise büyük bir beğeni ile izledi. Kartal Sanat Tiyatrosu’nun sergilediği “Dünden Bugüne Şehr-i İstanbul Kumpanyası” ise izleyenlere keyifli bir gece yaşattı.

 

Kartal’da Mehmet Ali Büklü Parkı, Yakacık Meydanı, Kartal Meydanı, Uğur Mumcu, Soğanlık, Topselvi, Cevizli ve Hürriyet Mahalleleri’nde yapılan etkinlikler ile vatandaşlar Ramazan’ın coşkusunu doyasıya yaşayacak. Kartal Belediyesi tarafından Kartal’ın meydanları ve mahallelerinde yapılacak etkinliklerde Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği, Semazen gösterileri, Orta Oyunu gösterileri, Meddah ve Hacivat-Karagöz gölge oyunları yer alacak. Ayrıca Kartal’ın meydanlarında Fetih 1453, Hititya-Madalyonun Sırrı, Süt Kardeşler ve Tosun Paşa gibi filmlerde de gösterilecek. Pop corn, Osmanlı macunu, pamuk şeker, Osmanlı şerbeti gibi etkinliklerle eski Ramazan geceleri nostalji olarak yeniden yaşatılacak.

Son Güncelleme: 22.07.2013 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3