Esenkent Ve Madenler Mahalleleri İftar Yemeğinde

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir ...

Esenkent Ve Madenler Mahalleleri İftar Yemeğinde

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir ...

26 Temmuz 2013 Cuma 17:53
Esenkent Ve Madenler Mahalleleri İftar Yemeğinde

Ümraniye Belediyesi, mahalle iftarlarıyla birçok mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Üç bini aşkın kişinin katıldığı, Esenken ve Madenler Mahalleleri sakinlerine bir iftar yemeği verdi. 

 

Ümraniye Belediyesi, her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da Ümraniyelileri mahalle sofralarında bir araya getiriyor. 10 ayrı noktada kurulacak olan iftar sofraları, bu kez Madenler Mahallesi Şehit Ünal Kalafat Caddesi’nde kuruldu. Madenler ve Esenkent sakinlerini bir araya getiren iftar programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Mahalle Başkanları, Muhtarlar ve binlerce vatandaş katıldı. 3 bin kişilik iftar öncesinde masaları teker teker gezen Başkan Hasan Can, mahalle sakinleri ile sohbet etti. Çocuk ve gençlerle yakından ilgilenen Başkan Hasan Can, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ezanın okunmasıyla 3 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

 

İftar yemeğinin ardından söz alan Ak Parti Madenler Mahalle Başkanı Nihat Çetin, “ Bu iftar sofrası organizasyonunu bize sağlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu sofralar bizim birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmek amacıyla yapılıyor. Her zaman böyle bir kaynaşma içinde ramazan geçirmemizi rabbim bize nasip etsin.”dedi 

"" 

ÖZTÜRK ORAN, “RABBİM BU GÜZEL GÜNÜ BURADA BAHŞETTİ”

Mahallelerde kurulan bu sofralarda birlik ve beraberliğin daha güzel hissedildiğini dile getiren Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, “ Bugün burada yaklaşık 3 bin kişi bir aradayız. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bizlere bu sofraları organize eden, bizleri sizlerle buluşturan başta Ümraniye Belediye Başkanım Hasan Can olmak üzere emeği geçen ekibine teşekkür ederim. Burada amaç sizlerle bir arada olmaktı. Komşularımızla birlikte bu güzel havada oruç açmaktı. Rabbim bu güzel günü burada bahşetti. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Ramazanınız mübarek olsun. ”dedi. 

""

 

BAŞKAN HASAN CAN, “BU SOFRALAR SİZİNLE GÜZELLEŞTİ ”

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Tuttuğunuz bu oruçlar cennet kapısını açan anahtarlarınız olsun. Bu aziz vatanda, al bayrağın gölgesinde ve güzel memleketimizde rabbim daha nice ramazanlar, nice iftarlar, nice bayramlar görmeyi ve huzur içinde yaşamayı hepimize nasip etsin. Bu akşam muhteşem bir tablo var. Hiç kimseye kim olduğu, nerden geldiği sorulmadan davet ettiğimiz sofralara icabet ettiniz. Bu sofralar sizinle güzelleşti. Bu gördüğünüz tablo bu ülkenin, bu coğrafyanın bu vatanın bin yıldan beri yaşadığı kardeşliğin küçük bir örneğidir, numunesidir. Çünkü bu coğrafya da, bu Anadolu topraklarında hep barışı, kardeşliği sağladık. Aynı yüreği paylaşan insanlar birbirlerini kardeş bildiler. Bundan sonra da hiçbir güç kardeşliğimizi bozamayacaktır. ”dedi.

 

""

AHMET BERAT ÇONKAR, “BİRBİRİNE KENETLENMİŞ, BİN YILLIK BİR TARİHİ PAYLAŞMIŞ BİR MİLLETİZ”

Daha sonra söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, “ Öncelikle bu güzel ortamı bize hazırlayan çalışkan ve cefakar Başkanımız Hasan Can beye ve ekibine kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ülkemiz müstesna bir ülke. Bütün dünya da eşi benzeri olmayan bir coğrafya da birbirine kenetlenmiş bin yıllık bir tarihi paylaşmış bir milletiz. Biz millet olarak birliğimizi, kardeşliğimizi; güçlendirerek daha güzel bir ülke oluşturarak bütün dünyaya emsal olacak bir milletiz. Ben şimdiden herkesin ramazanını, kadir gecesini ve bayrımını kutlarım.”dedi.

 

Son Güncelleme: 26.07.2013 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72