Engelliler Günü’nde Özel Etkinlik Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenlendi.

Engelliler Günü’nde Özel Etkinlik Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenlendi.

04 Aralık 2019 Çarşamba 16:50
Engelliler Günü’nde Özel Etkinlik Düzenlendi

Sultanbeyli Belediyesi ve Sultanbeyli Özel Eğitim Meslek Okulu Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde etkinlik düzenledi. Program öncesinde okulda eğitim alan öğrencilerin yaptığı çalışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Daha sonra öğrenciler şiirler okudu.

Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç yaptığı konuşmada Sultanbeyli Belediyesi’nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmaları aktardı. Belediye olarak özellikle yeni yapılan kaldırımları ve yolları engelli erişimine uygun olarak tasarladıklarını söyleyen Dinç, engelli vatandaşların sosyal hayata adapte olmaları için belediye olarak yapılabilecek tüm çalışmaların artacağını ifade etti.

Sultanbeyli Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Salim Köse de yaptığı konuşmada, “Engelli çocuklarımız bizlere hiçbir art niyet, kin, nefret olmaksızın sevgi ile engellerin nasıl aşılacağını; hayatın zorluklarına rağmen nasıl başarılı olunabileceğini öğretti.” dedi ve programa emek veren herkese teşekkür etti.

İlçe Milli eğitim Müdürü Yaşar Çağlar da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, “Dünya engelliler günü kutlu olsun. Çocuklarımızın neler yaptığını, neler başardığını gözlemliyoruz. Onlara ne kadar hizmet etsek azdır.” şeklinde konuştu.

Kaymakam Metin Kubilay da programa katıldı. Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan hizmetle ölçüldüğünü ifade den Kubilay, “Herkes elinden gelen her türlü desteği vermelidir. Engellilerin sorunlarını çözmek için gayret etmelidir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3