Engelleri kaldıran şarj istasyonu

Üsküdar'da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj...

Engelleri kaldıran şarj istasyonu

Üsküdar'da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj...

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:09
Engelleri kaldıran şarj istasyonu

Üsküdar’da engelliler, artık ilçenin iki noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek. Şarj istasyonunu kullanan engelli vatandaşlar, duygularını “Bizim için büyük bir hizmet. Allah Hilmi Türkmen Başkanımızdan razı olsun” şeklinde dile getiriyor.

Üsküdar Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için Engelli Araç Şarj İstasyonu'nu hizmete sundu. Bağlarbaşı ve Mimar Sinan Mahallesi’nde konulan Engelli Araç Şarj İstasyonları engelli vatandaşın işini kolaylaştırdı.

“Başkanımızdan Allah razı olsun”

Mimar Sinan Mahallesi Hakimiyet-i Milli Caddesi üzerinde kurulan Engelli Araç Şarj İstasyonu’nda akülü aracını şarj eden 53 yaşındaki Recep Şav;  “Engelli aracımın aküsünü günde 6 saat kullanabiliyorum. Ancak rampa çıktığım zaman bu süre 4 saate kadar düşüyor. Şarj etmek için esnaftan yardım istiyordum. Yardım eden de oluyordu etmeyen de. Dışarı çıktığımda, şarjım bitecek diye endişe ediyordum. Şarj bittiğinde ailemizi arıyorduk gelip bizi alıyorlardı. Daha önceden yetkililerden bu konuda destek istedik ancak bir sonuç alamadık. Allah razı olsun, Başkanımız Hilmi Türkmen’e bir defa söylememiz yetti. Hemen ilçenin iki ayrı noktasına şarj istasyonu koydurdu. Sahil şeridine iki adet daha koyulacak. Engellilerin çoğu rahatladı. Artık Üsküdar’da gönül rahatlığıyla dolaşabiliyoruz. Bu engelliler için büyük hizmet” şeklinde dile getirdi.

 

 

“Üsküdar’da engelleri kaldıracağız”

Engelli vatandaşların Üsküdar’da dolaşırken yolda kalacak korkusu yaşamasını istemediklerini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar için hizmette engel tanımıyoruz. Sorunları tek tek çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın evde oturmasını değil aramızda olmasını istiyoruz. Bu istasyon sayımızı, gelen talepler doğrultusunda çoğaltacağız” dedi.

Aynı anda üç araç şarj olabiliyor

Şarj istasyonunda en az üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut.  Şarj üniteleri ayrı ayrı 24volt, 24ah ile 55ah arası aküleri kısa sürede şarj edebilecek kapasitede. Şarj ünitelerinin çıkışları oluşabilecek kısa devrelere karşı korumalı. Şarj üniteleri aşırı sıcaklıklarda kendini soğutabiliyor. Şarj üniteleri tekerlekli sandalyeye bağlandığı andan itibaren kesintisiz olarak en az 8A akım sağlamaya yeterli.  Şarj istasyonunun içindeki her bir şarj ünitesinin kendisine ait kendi koruma sistemi bulunuyor. Şarj üniteleri 190V - 230V 50hz şehir şebekesi dalgalanmalarından etkilenmeden çalışabiliyor. Şarj üniteleri 1,5 metre uzunluğunda ve 3 pinli soket yardımı ile tekerlekli sandalyelere bağlanabiliyor. Şarj bitiminde kablo tekrar cihazın içine toplanabilmesi için otomatik kablo sarım sistemine sahip. Şarj dolum istasyonu -15 ila +45 derece çevre sıcaklığında ve %95 nem ortamında çalışacak özelliğe sahip.

 
Son Güncelleme: 17.09.2014 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72