En güzel gelecek, çocuklara verilecek…

Maltepeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı...

En güzel gelecek, çocuklara verilecek…

Maltepeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı...

28 Nisan 2014 Pazartesi 16:05
En güzel gelecek, çocuklara verilecek…

Maltepeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Maltepe Belediyesi’nin kendileri için hazırladığı görkemli bir şenlikle kutladı.


Kılıç’tan fark yaratan giriş
 
Maltepeli çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doyasıya eğlendiler. Maltepe Organik Pazar yanındaki boş alanda oluşturulan Şenlik Meydanına kurulan şişme oyuncak parkurları, açık hava resim atölyesi, jetonlu oyun parkuru, bisiklet akrobasisi ve carting yarışıyla eğlenen çocuklara DJ performansı eşlik etti.
Başkan Kılıç, yolların bilge adamları motosikletçiler ile birlikte alana giriş yaptı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı alkışlarla karşılayan Maltepe sakinleri, birlikte fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Yerel seçimler sonrası belediye başkanlığı görevini devralmasının ardından düzenlediği ilk organizasyonla çocukların karşısına çıkan Başkan Kılıç’a yediden yetmişe ilgi büyüktü.
 
“Geleceğin teminatı çocuklar”                            
 
Çocuklarla bire bir ilgilenen Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, birleştiren ve kucaklayan üslubuyla Maltepelilerin gönlünü bir kez daha kazandı. “Maltepe’deki bütün çocuklarım” hitabıyla selamladığı çocuklara seslenen Başkan Kılıç, “Ulu Önder Mustafa Kemal’in tüm çocuklara armağan ettiği bugünü, O’nun anısı üzerinde saygıyla eğilerek kutluyorum. Çocuklara bayram armağan etmek bütün dünyanın kıskandığı lider Mustafa Kemal Atatürk’e nasip oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan ederken, çok iyi biliyordu ki; bir ulus küllerinden doğacaksa, bir devlet yaşayacaksa geleceğin teminatı çocuklar ve gençler sayesinde olacaktır” ifadeleriyle Büyük Önder Atatürk’ün çocuklara verdiği öneme bir kez daha dikkat çekti.
 
“En güzel gelecek, çocuklara verilecek”
 
“Hiçbir çocuk anne babasını seçme şansına sahip değildir; ama Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her çocuğun 23 Nisan’ı vardır” diyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Tarihi’nin çocukların anlayacağı dilde kaleme alınarak ‘En Güzel Gelecek, Çocuklara Verilecek’ adıyla bir kitapçık halinde şenliğe gelen tüm çocuklara armağan ettiklerini belirtti.
Davetlerini kırmayarak, bir arada olma içtenliğini gösteren anne babalara seslenen Başkan Kılıç, “Dağıttığımız kitapçıkları çocuklarınıza okuyun, okutun. Diliyorum ki; bugün okuyan çocuklar elli yaşına geldiklerinde hatırlasınlar, belediye başkanı dağıtmıştı, desinler. Tek bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu cumhuriyete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hakir görmeden, ayrıştırmadan kucaklayacak bir anlayışla başarmak zorundayız. Laik, demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye’de yaşamak üzere iyi ki varsınız! Sağ ol, var ol Maltepe!” diye konuştu.  
 
Başkan’dan sürpriz hediye
 
Oyun alanının yanı sıra kurulan sahnede Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi tiyatro öğrencileri şiir dinletisi ve Adnan Kahveci Ortaokulu halk dansları performansı izleyicilerin beğenisini kazandı. Genç yeteneklerin gösterisinin ardından yapılan hediye çekilişini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başlattı. Diz üstü bilgisayardan kameraya, bisikletten masa üstü bilgisayara sürpriz hediyelerle çocukları sevindiren hediye çekilişini Başkan Kılıç’ın yanı sıra, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ünver ve Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 28.04.2014 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3