Emine Erdoğan Ümraniye'de

Ümraniye’de Bir Umut Bir Ufuk Projesinin Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Emine Erdoğan Ümraniye'de

Ümraniye’de Bir Umut Bir Ufuk Projesinin Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın Katılımıyla Gerçekleşti

06 Aralık 2017 Çarşamba 16:30
Emine Erdoğan Ümraniye'de

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) tarafından Ümraniye’deki Suriyeli kadınları kapsayan Bir Umut Bir Ufuk Projesinin açılışı yapıldı. Açılış programına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın göreve başlamasıyla ivme kazanarak standartları yükselen Meslek Edindirme Kursları Ümraniyeli binlerce kadına el becerisi kazandırarak, onları meslek sahibi yaptı. Ümraniyeli kadınların toplumsal hayatın içinde olmasına büyük katkı sağlayan ve yılda yaklaşık 1500 kadına eğitim verilen Meslek Edindirme Kursları şimdi de Ümraniye’deki Suriyeli misafirleri ağırlıyor.

Ümraniye Belediyesi, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) ve İŞKUR ortaklığında düzenlenen “Bir Umut Bir Ufuk Projesi” kapsamında Suriyeli kadınların mesleki eğitimi, psikolojik desteği, istihdamı ve topluma uyumunun hedeflendiği Meslek Edindirme Kurslarında Türkçe eğitiminin yanı sıra; dikiş, aşçı yardımcılığı, kuaförlük, bilgisayar, çocuk bakıcılığı, hediyelik eşya hazırlama, hasta ve yaşlı refakatçisi gibi 7 branşta haftanın beş günü Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde bulunan kültür merkezlerinde 90 Suriyeli, 159 Ümraniyeli kadın olmak üzere toplamda 249 kişiye yönelik eğitimler verilerek hem el becerilerini geliştirmeleri hem de aynı ortamda sosyalleşmeleri sağlanıyor. Meslek Edindirme Kurslarında verilen dil ve meslek eğitimiyle Suriyeli kadınların toplumsal hayata uyum sağlaması, el becerileri kazanması ve dolayısıyla psikolojik desteği amaçlanıyor.

Bu bağlamda Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen meslek edindirme kurslarının açılış törenine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can’ın yanı sıra; TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, TOGEMDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Bir Umut Bir Ufuk Prejesinin ortaya çıkışını anlatan slayt gösterimi ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Toplumsal sorunlara dikkat çekmeye ve sorunlara çözüm bulmaya devam ettiklerini, Suriyeli kadınlara yönelik projenin faaliyete geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ettiğini söyleyerek, projenin hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı konuşmasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde böylesine güzel bir proje faaliyete geçti. Umarım bu tür projeler daha da çok yaygınlaşır” dedi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Suriyeli kadınların topluma uyum sağlaması ve hayata tutunması açısından, Bir Umut Bir Ufuk Projesinin önemli olduğunu söyledi. Sözlerine; '14 yıldır her zaman mağdurların, mazlumların ve kimsesizlerin yanında olmaya çalıştıklarını' belirterek devam eden Başkan Hasan Can, "Sosyal marketlerimiz ile yardımcı olduk. Suriyeli kardeşlerimize de aynı şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. TOGEM-DER ve İŞKUR ortaklığında gerçekleşen projede emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Hasan Can, "Kimsesizlerin, mağdurların ve mazlumların himayesini yüreğinde hissettiği ve başımızı daima dünya milletlerine karşı dimdik tutmamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ayrıca bu projenin özellikle himayeleri ile desteklendiğini bildiğimiz saygıdeğer Emine Erdoğan hanımefendiden de Allah razı olsun. Allah ecrini kat kat versin." diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ise yaptığı konuşmasında, Bakanlık olarak; Suriyeli mültecilerin barınma, eğitim, sağlık, psikososyal destek ve meslek edindirme gibi birçok alanda titizlikle yürüttükleri çalışmaları etraflıca anlattı. Fatma Betül Sayan, "Yerel Yönetim ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Suriyeli kadınların dil eğitimi ile istihdam konusunda başlattıkları sosyal uyum çalışmaları bizim ve tüm kadınlarımız için gurur verici" dedi. Bir Umut Bir Ufuk Projesiyle, Suriyeli kadınlarımıza yeni umut kapıları açılacak diyen Fatma Betül Sayan, bu anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, konuşmasını sonlandırdı.

Açılış programında konuşan Sayın Emine Erdoğan, “Türkiye’de 6 yıldır Suriyelilerle uhuvvet örneği yaşanıyor. Dünya’da benzerine rastlanmayan bir dayanışma gösteriliyor. Biraz gayretle farklılıklarımızı aynı potada eritip, birlikte yaşamanın şartlarını oluşturabilir, Suriyeli kardeşlerimizin vatanından ayrı kalmasının yükünü azaltabiliriz. Özellikle kadınlarımız, savaşın hem psikolojik boyutundan hem de fiziki boyutlarından oldukça etkileniyor. Bu anlamda da devletimiz, Suriyeli kadınlarımızın yüklerini azaltmak için çalışmalarını titizlikle yürütüyor” dedi. Emine Erdoğan, “TOGEM-DER ve Ümraniye Belediyesi’nin Suriyeli kadınlarımızın topluma entegrasyonunu kolaylaştıracak dil eğitimi ve istihdamına yönelik mesleki eğitim girişimi son derece önemli bir adımdır” dedi. Projenin önemli olduğunun bir kez daha altını çizen Erdoğan, Bir Umut Bir Ufuk Projesinin hayırlı neticeler getirmesi temennisinde bulunarak “Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi ve konuşmasını bitirdi.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Daha sonra Sayın Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve tüm protokol meslek edindirme kursları kapsamında eğitimlerin verildiği sınıfları gezdi.

Ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde Feritiko Atölyesinde dokunan bir örtü ve yine belediyemizin altın-gümüş işlemeciliği atölyesinde yapılmış olan, Selçuklu desenli telkâri işlemeli bir el aynası hediye etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3