Emekevler konusu Ataşehir Belediye meclisini gerdi!

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1’inci birleşiminde yine tansiyon yüksekti. Ak Parti meclis üyesi İsmail Levent’in Emekevler’de kamu zararını dile getirmesi sert tartışmalara yol açtı.

Emekevler konusu Ataşehir Belediye meclisini gerdi!

Ataşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1’inci birleşiminde yine tansiyon yüksekti. Ak Parti meclis üyesi İsmail Levent’in Emekevler’de kamu zararını dile getirmesi sert tartışmalara yol açtı.

12 Eylül 2017 Salı 13:10
Emekevler konusu Ataşehir Belediye meclisini gerdi!

Meclis Başkanı Sadi Özata oturumu açtıktan sonra CHP Grup Başkanı İlhami Yılmaz ve Ak Parti Meclis Grubu başkanı M.Cevat Arzık gündem dışı söz alarak, CHP Meclis Üyesi Akan Buztaş’ın istifası ile mecliste yeni görevine başlayan Sabahattin Barış’a hoş geldin diyerek, Akan Buztaş’a da bundan sonraki yaşamında başarılar dilediler. Kurban bayramında meclisin tatil olması vesilesiyle de Meclis üyelerinin geçmiş Kurban bayramını kutlayarak, Arakan Müslümanlarına yapılan zulmü lanetlediler.

Emekevler konusu tartışmanın fitilini ateşledi

Ak Parti Meclis üyesi İsmail Levent Emekevler konusunu fotoğraflarla dile getirerek; “ Emekevler de enteresan konum. Belediyeye ait olan ve yüklenici firmaya ait olan inşaatların görüntü açısından, malzeme ve kalite açısından da büyük fark var. Bir vatandaşa sorarsanız vereceği kat karşılığı arsası için yüklenici firma kendine nasıl yapıyorsa bana da aynısını yapsın der. Herhalde merak edeniniz var. Gidip göreniz varsa farkı net görebiliyorsunuz. Yapılan protokolün nasıl olduğunu bilemiyoruz. Buradaki sıkıntıyı görebilmek için tarafımıza verilmesini talep ediyorum. Vatandaşın dairesi 400 bin aynı metrekare olan müteahite ait daireler ise 700-800 bin aradaki farkı görüyorsunuz. Bu da bir kamu zararıdır ve oradaki insanlara yapılan en büyük haksızlıktır. Birde çöp konteyrleri Caminin önüne konulmuş. Hani sınıf farklılığı ve ayırım yoktu. Sitelerin isimleri farklı, binalarımız farklı hayırlı olsun Ataşehir’e diyorum” diye konuştu.

Ak Partili Meclis üyelerinin iddialarını yanıtlayan CHP Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz; İsmail Levent’in iddialarına da şöyle yanıt verdi: “ Herhalde arkadaşımızın gösterdiği resimleri bizim siteden almış olması lazım. Bugüne kadar200’e yakın vatandaşımıza orada evlerini teslim ettik. Orada yaşam başladı. Herkes mutlu. Yerleşen hak sahipleri de mutluluklarını ve memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Arkadaşımız oraya gidip hak sahipleri ile görüşürse oradaki yaşamı daha iyi idrak edeceğini tahmin ediyorum. Ora ile ilgili Belediye Başkanımız tarafından hem burada hem de toplantılar yapılarak hak sahipleri bilgilendirildi. İki ayrı yapının olması normal. Çünkü vatandaşa yapılan yerler belli şartnameye uygun olarak yapılmış. Müteahhittin kendisine yapmış olduğu binalar ise tamamıyla ticari amaçlı olduğu için farklı olabilir. Orada kamu zararı var deniliyor. Böyle bir şey olamaz. Zaten yasa belirlemiş. Onun dışına çıkamazsınız. Sayıştay ve Mülkiye müfettişlerinin kontrolünden geçmiş. Nerede bunun kamu zararı. Bu vesile ile orada oturan vatandaşlarımıza mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72