Ekonomi şifrelerini Pendik'te çözdüler

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan Ekonomi Okuryazarlığı Projesi...

Ekonomi şifrelerini Pendik'te çözdüler

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan Ekonomi Okuryazarlığı Projesi...

27 Nisan 2014 Pazar 14:41
Ekonomi şifrelerini Pendik'te çözdüler

Pendik Belediyesi tarafından hazırlanan Ekonomi Okuryazarlığı Projesi kapsamında İngiltere, İtalya, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen gençler, Pendikli yaşıtlarıyla birlikte ekonomik kriz dönemlerinde nasıl davranmaları gerektiğinden parayı doğru kullanmaya kadar çeşitli konularda eğitim aldılar.

AB Bakanlığı’ndan hibe alan 7 ay süreli Gençler İçin Ekonomi Okuryazarlığı (Economic Literacy For Youth) projesinin eğitim kursu bölümü de hayata geçirildi.  Dolayoba Spor Kompleksinde düzenlenen eğitimde, proje ortakları İngiltere, İtalya ve Bulgaristan 4’er,  Romanya’dan 2,  PESİAD’dan 1, Pendik Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nden 2 genç ile birlikte Pendik Belediyesinden de eğitimci ve katılımcılar bulundu. Bir hafta süren eğitimde “Ekonomi nedir, para nasıl kullanılır, bilinçli tüketim nedir, bütçeleme nasıl yapılır” konulu interaktif sunumlar gerçekleştirirken, eğlenceli oyunlarla gençlerin eğitime katılımları sağlandı. Aynı zamanda kültürel çeşitlilik ve AB vatandaşlığı da vurgulandı. Proje kapsamında yapılan sunumlar bir kitapçık haline getirilerek liselere ve çeşitli kuruluşlara dağıtılacak. 

 

Son Güncelleme: 27.04.2014 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72