Egemen Bağış “Ramazan Üsküdar'da Bir Başka Güzel”

Artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan...

Egemen Bağış “Ramazan Üsküdar'da Bir Başka Güzel”

Artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan...

10 Temmuz 2013 Çarşamba 16:10
Egemen Bağış “Ramazan Üsküdar'da Bir Başka Güzel”

 

Egemen Bağış “Ramazan Üsküdar’da Bir Başka Güzel”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ramazan’ın ilk iftarını Üsküdar’da karşıladı. Egemen Bağış, Ramazanın ilk gününde Ramazan çadırı geleneğini Türkiye’de ilk kez başladığı Üsküdar’da Belediye Başkanı Mustafa Kara ile birlikte iftariyelik dağıtırken vatandaşlarla birlikte ilk iftar yemeğini yedi.  

 

İftar vaktinden önce Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen davete katılan vatandaşlara seslenen Bağış, Ramazanın ilk iftar sofrasında Üsküdar'da olmaktan ve Üsküdar'ın bir evladı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirmekten gurur duyduğunu söyledi.

 

Artık gelenekselleştiği üzere Üsküdar vapur iskelesinin yanında bulunan dubada boğaz manzarası eşliğinde iftarı bekleyen vatandaşların Ramazanlarını kutlayan Egemen Bağış, burada yaptığı konuşmada “Ramazanın hazzını duyamayan ülkelere ve Müslüman kardeşlerimize Allah kolaylık versin. Bugün Suriye'de, Mısır'da, Keşmir'de, Gazze'de maalesef Ramazanı sıkıntılarla karşılayan kardeşlerimiz var. Bu Ramazanda onları da düşünelim. Onlar için de dua edelim. Ramazan sadece aç kalmak değil, Ramazanın anlamı başkasının derdini yüklenebilmek, empati kurabilmektir. Ramazanın gerçek anlamı budur" diye konuştu.

 

İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğuna dikkati çeken Bağış, "Dünyanın medeniyetlerine başkentlik yapmış şehir. Üsküdar da en güzel ilçelerinden bir tanesi. Bizim medeniyetimizde ayrı bir yeri olan, Musevilerin Kudüs toprağı, Müslümanların Mekke toprağı dediği, gerçekten herkesin üzerine titrediği, ecdadın göz bebeği bir Üsküdar'da sizlerle iftar sofrasını paylaşmak çok önemli bir gurur" diye konuştu.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada,  Ramazan’da çadır geleneğinin 1994 yılında Başbakan Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı iken Üsküdar’da başladığını belirterek bu geleneğin başka ilçelere, Türkiye’nin her yerine ve ardından da tüm dünyaya yayıldığını söyledi. 19 yıl önce başlayan Ramazan çadırı geleneği dâhilinde etli nohutlu pilav, çorba, ayran ve tulumba tatlısı menüsünün o zamandan bu yana hiç değişmeden sürdüğünü belirten Mustafa Kara, Ramazanın ikinci gününden itibaren sokak iftarlarına başlayacaklarının altını çizdi.

"" 

Mustafa Kara, “Kime sorsak en güzel Ramazan çocukluğumuzda yaşadığımız Ramazandır der. Biz de iftar sonrası Çocukça Ramazan konsepti dâhilinde kültürel etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ortaoyunlarının oynandığı, Hacivat-Karagözlerin yer aldığı, davulların çaldığı bir kültür konsepti ile hareket ediyoruz. Ancak burada şunun altını çizmek istiyorum. Ramazan bir festival ve eğlence ayı değildir. Rahmet, bereket ve mağfiret ayıdır. Bu anlamda bu titizliği de göze alarak sadece hafta sonlarında ilahiler, Enderun usulü Teravihlerden sonra gece 01.00’e kadar sürecek programlarımız olacak. Ancak esas itibariyle çocuklara yönelik programlarımız olacak” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından iftar yemeklerini yiyen Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, daha sonra Üsküdar Valide-i Cedid Camine giderek Enderun usulü namaz kıldılar.  Bağış ve Kara son olarak Üsküdar sahilinde düzenlenen kültür etkinliklerini de birlikte takip ettiler.

 

Son Güncelleme: 10.07.2013 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3