Dünya Kanal Riva'yı İzliyor

Beykoz'da turizme vizyon katacak “Kanal Riva” Projesi dünya mimarlık...

Dünya Kanal Riva'yı İzliyor

Beykoz'da turizme vizyon katacak “Kanal Riva” Projesi dünya mimarlık...

09 Haziran 2014 Pazartesi 11:00
Dünya Kanal Riva'yı İzliyor

Beykoz’da turizme vizyon katacak “Kanal Riva” Projesi dünya mimarlık çevrelerinin yakından takip ettiği “Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali”nde sergileniyor.  

Riva Deresi’nde doğayı koruyan, turizm ve ekonomiyi canlandıran bir kanal kurulmasını kapsayan “Riva Vadisi Çevre Koruma ve Bölgesel Kalkınma Projesi”nin maketi ve sunumu ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.  

“Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali”nin resmi daveti üzerine  Hollandaya giden Başkan Yücel Çelikbilek, 27-30 Mayıs tarihlerini kapsayan ziyaretinde bienalin açılışını yaptı, şehirde çeşitli resmi temas ve incelemelerde bulundu.

Tarım Alanları Kurulacak

Hollanda’nın dünyaca ünlü kanal tecrübesiyle hayata geçecek olan proje, Riva Deresi’nin 15 km’lik kısmının doğaya uygun bir projeyle ıslah edilmesi, tarım, turizm ve ekonomiye kazandırılarak Avrupa’daki benzerleri gibi kanallı hale getirilmesini kapsıyor.

Projenin sergiye değer görülmesi dolayısıyla Hollanda’ya giden Başkan Yücel Çelikbilek, Hollanda Çevre ve Şehircilik Bakanı Melanie Schultz Van Haegen ve Rotterdam Ana Kent Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ile birlikte “Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali”nin açılışını yaptı. 

Rotterdam ziyaretinde Başkan Çelikbilek’e Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları’nı Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Genel Müdür Yardımcısı Osman Öztürk, Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Danışmanı Nevzat Oral, Şehir Plancısı Erhan Kip, Kanal Riva Turizm Geliştirme ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Serdar Saruhan ve derneğin başkan yardımcısı Müzaffer Ergöz ve Dernek Üyesi Nejat Tuğcu eşlik etti.  

""

Önemli Projeler Sergileniyor

Dünya mimarlık çevrelerinin ilgiyle takip ettiği Rotterdam Uluslararası Mimarlık Bienali’nde Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Avrupa ve Türkiye’den önemli mimarlık projeleri sergileniyor.
 

Hollanda’nın Tudelf Üniversitesi’nin teknik desteğiyle hazırlanan projenin  8 metre uzunluğunda, 1,5 metre genişliğindeki, üzerinde animasyon destekli su hareketlerinin izlenebileceği maketi ve projeksiyon sunumu sergiye katılan ziyaretçiler tarafından ilgiyle  izleniyor.

Bienal 29 Mayıs-29 Ağustos tarihleri arasında açık kalacak.

Su yönetimi projeleri incelendi

Hollanda ziyareti çerçevesinde Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral’ı da ziyaret eden ve  proje hakkında bilgi veren Başkan Yücel Çelikbilek: “Beykoz’un turizm potansiyeli, ekonomi ve geleceğine büyük katkı sunacak Kanal Riva Projesi’ni aşama aşama hayata geçiriyoruz. 3 yıl kadar önce Hollanda Çevre ve Mühendislik Bürosu Beykoz’a gelerek ön çalışmayı yaptı. Kanal ıslahı şeklinde DSİ’nin başlattığı projeye müdahil olarak bölgesel kalkınma projesine dönüştürdük. Konuyla ilgili bakanlıkların desteği, uluslararası deneyim ve tecrübelerle hayata geçecek Kanal Riva Projesi’yle Beykoz İstanbul’un yeni çekim merkezi olacaktır.”dedi.

Projeyi çok beğenen  Başkonsolosu Togan Oral da gerekli desteği vereceğini söyledi.

Rotterdam Belediyesi Planlama Başkanı’ndan kentin planlama geçmişi, teknikleri, su ile yapılan mücadele ve günümüzde gelinen nokta konusunda bilgiler alan Başkan Yücel Çelikbilek, bu projelere entegre kentsel kullanım alanları, parklar ve su üstü yapıları yerinde inceledi.

Hollanda temasları kapsamında Başkan Çelikbilek’e projenin bundan sonraki aşamaları hakkında bilgiler de verildi. 

Son Güncelleme: 09.06.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72