Dünya Çevre Günü" kutlamalarında renkli görüntüler

Maltepe Belediyesi tarafından "Çevrene, parkına, geleceğine" sahip çık...

Dünya Çevre Günü" kutlamalarında renkli görüntüler

Maltepe Belediyesi tarafından "Çevrene, parkına, geleceğine" sahip çık...

09 Haziran 2014 Pazartesi 11:14
Dünya Çevre Günü" kutlamalarında renkli görüntüler

Dünya Çevre Günü" kutlamalarında renkli görüntüler

Maltepe Belediyesi tarafından "Çevrene, parkına, geleceğine" sahip çık sloganıyla düzenlenen "Dünya Çevre Günü" etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Minik öğrencilerin kağıt, plastik gibi atıklardan yapılan kıyafetleri sergiledikleri defile göz kamaştırdı. Maltepe Belediyesi'nin e-atık maskotunun belirlendiği  ve ödülünün verildiği etkinlikte Belediye Başkanı Ali Kılıç, öğrencilerin kendisi için atık malzemelerden hazırladığı ceketi giydi.

"Dünya Çevre Günü" Maltepe'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yalı Mahallesi Kamuran Kumkumoğlu Parkı'nda Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ünver de katıldı. Başkan Kılıç yaptığı konuşmada, çevre gününün bir güne sığdırılmaması ve bu konudaki duyarlılığın toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Ben maalesef toplumumuzda bu duyarlılığı göremiyorum. İnsanlarımız mangal yakıp külünü, çöpünü oraya bırakıyor. Sizlerin bu konuda bize yardımcı olması lazım. Dayatan değil, danışan bir belediye olacağız. Eksikliklerimizi
konuşarak çözeceğiz.

"Atatürk bir ağaç için evinin yerini değiştirdi"    

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün, Yalova'da bir ağaç için evinin yerini değiştirdiğini hatırlatan Kılıç, "Bu vesileyle, Gezi direnişi sırasında hayatını kaybeden genç fidanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.
Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan da, atmosferdeki karbon salınımının artmasıyla yaşanan iklim değişikliklerine dikkat çekerek, "Bunun önlenmesinin    yolu yeşilin, ağacın, parkların artmasına bağlı. Hepimizin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var. O yüzden, 'çevrene, parkına, geleceğine sahip çık' diyoruz" şeklinde konuştu.


Başkan Kılıç'a atık ceket

Konuşmaların ardından, Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği e-atık maskotuna isim belirlenmesi yarışmasını kazanan Yusuf Karamuk adlı öğrenciye hediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Ünver tarafından verildi. İsmi "Malteperob" olarak belirlenen e-atık maskotun, kısa zaman içinde ilçe sokaklarını süsleyeceği kaydedildi. En fazla atık pil toplayan Küçükyalı Askeri Lojmanları Anaokulu'nun ödülünü de okul müdürü Hülya Çetiner ve minik öğrencisi Egemen Kasamel aldı. Suzan Ahmet Yalkın İlköğretim Okulu öğrencileri, kağıt, plastik gibi atık malzemelerden yapılan kıyafetlerini sergileyecekleri defile öncesinde Başkan Ali Kılıç'a gazete kağıdından yaptıkları ceketi hediye etti. Renkli görüntülerin yaşandığı defile ve Altayçeşme İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisinin ardından Başkan Kılıç, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirip, parkın içinde kurulan stantları dolaştı. 

 

Son Güncelleme: 09.06.2014 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72