Doğal Pazar açıldı

Pendik’in Köyler bölgesinde yetişen ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız satılacağı Doğal Pazar, Kurtdoğmuş Köyü yolunda hizmete girdi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, haftada üç gün kurulacak pazardan “Hayırlı olsun” dileğiyle ilk alışverişi yaptı.

Doğal Pazar açıldı

Pendik’in Köyler bölgesinde yetişen ürünlerin üreticiden tüketiciye aracısız satılacağı Doğal Pazar, Kurtdoğmuş Köyü yolunda hizmete girdi. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, haftada üç gün kurulacak pazardan “Hayırlı olsun” dileğiyle ilk alışverişi yaptı.

15 Ağustos 2017 Salı 15:16
Doğal Pazar açıldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Pendik Belediyesi desteğinde hayata geçirdiği Doğal Pazar, Pendik’in köyler bölgesinde yaşayan üreticileri tüketiciyle buluşturmaya başladı. Kurtdoğmuş Köyü yolu üzerinde yer alan pazarda ürünlerin satışı için 30 işyeri kuruldu. Burada yaklaşık 150 üretici dönüşümlü olarak sebze, meyve, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi tarımsal gıdaların ilk elden satışını yapacak. Sofralarında doğal ve taze ürünler bulundurmak isteyen vatandaşlar, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri açılacak pazardan alışveriş yapabilecek.

Başkan Şahin Doğal Pazar’ı gezdi

Doğal Pazar’ın hizmete girmesi dolayısıyla Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil’le birlikte Pazar alanını gezen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, tezgahlardan alışveriş yaptı. Başkan Şahin, belediye tarafından ücretsiz ulaşım imkanı da sağlandığını belirterek tüm vatandaşları kentin yanı başında kurulan bu pazardan taze ve doğal köy ürünleri satın almaya davet etti. Doğal pazarda tezgah açan köylüler de taze ürünleri aracısız olarak satma şansına kavuştuklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haftada üç gün ücretsiz servis var

Pazar alanına ulaşım için Pendik Belediyesi tarafından ücretsiz servis imkanı bulunuyor. Servisler, pazarın açık olduğu günler 09.00-15.00 saatleri arasında saat başı İDO iskele önü, Tavşantepe Metro ve Viaport önünden hareket edecek. Ayrıca İETT Genel Müdürlüğü tarafından 132 D sefer sayılı otobüs de pazara yönlendirildi.

İBB’nin ilk büyük Doğal Pazar Projesi

İstanbul’da tarımsal üretimi desteklemek, tüketicilerin de yakınlarında üretilen köy ürünlerinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla “Doğal Pazar” Projesi geliştiren İBB, bunu ilk olarak Pendik’teki köyler bölgesinde hayata geçirdi. Muhtarlıklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, pazarda 30 işyerini üreticilerin hizmetine sundu. İyi tarımın teşvik edileceği proje kapsamında ucuz ve taze ürünlerin satışını sağlamak ve gereken denetimleri yapabilmek üzere bir yapı da oluşturulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3