Din görevlilerinden Başkan Zengin'e teşekkür

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin din görevlileriyle bir...

Din görevlilerinden Başkan Zengin'e teşekkür

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin din görevlileriyle bir...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:16
Din görevlilerinden Başkan Zengin'e teşekkür
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin din görevlileriyle bir araya geldi. Diyanet Sen dört numaralı şube yönetiminin talebiyle düzenlenen toplantı Küçükyalı Kültür Merkezi Kubbealtı salonunda gerçekleştirildi. Yemekli toplantıya diyanet çalışanları Maltepe personeli olarak müftülük çalışanları, Kur’an kursu öğretmenleri, imamlar, müezzinler ve belediye başkan yardımcıları katıldı.
 
Toplantıda konuşan Maltepe Belediye Başkanı Zengin, din görevlilerinin toplumdaki önemine dikkat çekerek, uyum içinde çalışmalarının Maltepe’ye katkı sağladığını söyledi. 
 
“Din adamları mahallelere uzanan ellerimizdir” 
 
Başkan Zengin, konuşmasında, “Belki bizler bir arada değildik ama hocalarımızın sıkıntılarını yerinde tespit ederek oralarda yıllardan beri var olduğumuzdan kaynaklı olarak toplu halde bir araya gelemedik. Bizler Maltepe’deki camilere her türlü yardımı elimizden geldiğince yapıyoruz ama belki o yoğunluk içinde yardımın dışında verilecek bir hizmette katkımız olabilir mi düşüncesiyle böyle bir toplantıyı arkadaşlarımızın da uygun görmesiyle gerçekleştirdik. Bizler biliyoruz ki sizler toplumun büyük bir kesimini eğitmeye çalışan, manevi duygularını gidermeye çalışan ve onlara yürekten yardım eden, onların sorunlarını yerelde çözmeye çalışan bizim gibi yerel yöneticilersiniz. Yani bulunduğunuz mahallenin bir muhtarı,  bir belediye başkanı gibi öncü kuvvetleri, kanaat önderlerisiniz. Yaptığınız hizmetlerin bu anlamda değerlendirilmesi gerekir. Bizler de zaten sizleri bu yüzden önemseriz. Bizlerin mahalleye uzanan ellerimizsiniz.” dedi.
 
“İlçemizdeki 94 caminin hepsinde var olma çabasındayız”
 
Belediyenin olanakları dışında da hayırseverlerle işbirliği yaptıklarının altını çizen Prof. Dr. Mustafa Zengin,  “Mahalledeki insanlarımızın sorunlarını çözmeye çalışan, çözemediği zaman bize ileten, bizlerle birlikte olan bizleri destekleyen sorunları bize ilettiği için çözümünü bekleyen sizlerin bizlerin birer kolu olduğunuzu düşünürüz. O yüzden de belediye çalışanı arkadaşlarımız Maltepe’de bulunan 94 caminin hepsinde var olma gayreti içerisinde. Bizim yapabildiklerimiz vardır, bir de yapamadıklarımız vardır. Bilirsiniz, özellikle büyükşehir bünyesindeki ilçe belediyeleri biz yerel yöneticiler bir yerde şube müdürleri gibiyiz. O yüzden de olanaklar bellidir. Ama onun ötesinde hayırsever vatandaşlarımızın yüreklerine seslenerek camilerimize, okullarımıza, sağlık ocaklarımıza bağışlar yaptırarak bugünlere geldik. “ diye konuştu.
 
""
 
“Maltepe’de imeceyi canladırdık”
 
Cami yönetimlerini sık sık ziyaret ettiklerini ve sorunlarına çözüm ürettiklerini belirten Başkan Zengin, “Bunun ötesinde neler yapılabiliri düşündüğümüz zaman da daha önce yapılmayan İdealtepe’deki caminin ruhsatını verdik. Niçin verilmediğini araştırınca bizim de üstümüzde olan imar kanunlarının bizi zorladığı bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunları arkadaşlarımız üç yıl gibi uzun bir sürede çözdüler. Minaresi olmayan cami görünce yapma gereğini duyuyoruz. Veya arkadaşlarımızla toplantılarımızda engelliler için bir asansör ihtiyacı oluyor, yapabilir miyiz diyoruz. Bir bağışçı arkadaşımıza söyleyerek yapabiliyoruz. Geçmişte hep var olan bizim toplumumuzun olmazsa olmaz temel anlayışlarından biri olan imeceyi, dayanışmayı da Maltepe’de sergilediğime inanıyorum. Dört yıl boyunca hayırsever insanlarımızın Maltepe’ye kazandırdıklarını 15 trilyon olarak belirledik. Sağlıkçı kimliğimden de kaynaklanan sağduyuyla on iki tane aile sağlık merkezini tamamlayarak doktorlarımızın ve halkımızın hizmetine verdik. Alzheimer gündüz bakım evini yaptık. O da yine bir hayırseverin katılımıyla yapıldı. Yeri biz buluyoruz,  hayırsever vatandaşımıza rica ediyoruz, Maltepe halkı adına yapar mısınız diyoruz ve yapıyorlar. Aynı şekilde aşevini ve taziye evini yapıyoruz. Bütün bunlar yüreği sevgi dolu, yüreği insanlara yardım etmek için dolu olan o hayırsever vatandaşlarımız sayesinde olmuştur.” dedi.
 
“Sıra camilere geldi”
 
Hayırseverlerin bir çok projede destek verdiğini ifade eden Maltepe Belediye Başkanı Zengin, gelen yardımları camilere de yönlendirdiklerini belirterek, “Bunların büyük bir kısmını da son yıllarda olmak üzere özellikle camilerimize aktardık. On beş evler camimizi tamamen yapmaya çalışıyoruz. Göğe doğru yükseliyor, bundan da mutluyuz. Camilerimizin temizliği, başka sorunlarının var olduğunu biliyoruz onları da gideriyoruz. Bunların dışında bizlerin göremediği ama bir sendikal örgüt olarak sizlerin görebildiği ve bizim yapabileceğimiz ya da başkalarının yapabilecekleri varsa bu toplantının sonunda bir araya getirerek bir ortak akıl oluşturarak bunları ortaya koyar ve bizlere iletirseniz ben de bundan sonraki yardımlarda bu öngörü ve bilinçle birbirimize olan desteklerimizi sağlamlaştırmış oluruz diye düşünüyorum. Bu anlamda bugünü bizlere ayıran siz değerli kardeşlerime ve sendikal örgütün yöneticilerine şimdiden hayırlı Ramazanlar diliyorum ve en yürekten duygularla selamlıyorum.” diye konuştu.
 
“Başkan’a müteşekkiriz”
 
Toplantıda konuşma yapan Diyanet Sen Maltepe temsilcisi Abidin Gülcan, “Bu güzel mekanda bir araya gelmemizin sponsorluğunu da üstlenerek bizlere destek olarak bizlerle birlikte olma nezaketini gösteren Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin’e müteşekkiriz. Bu nazik davranışları insan ve çevreyle ilgili konularda bizzat kendilerini daha sık ziyaret etmeyi arzuladığımızı bizzat kendilerine ifade etme fırsatı vermiştir. Bu tip toplantılarımızı, birlik beraberliğimizi devam ettirmeyi Allah nasip etsin. Bizlere her türlü desteği sağlayan emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemizin şu ana kadar camilerimizle ilgili bütün eksikliklerimizi tadilat ve tamiratla ilgili her türlü hizmetlerini, desteklerini bizlere sağladığını biliyoruz ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” dedi.
 
Gülcan, diyanet çalışanlarının ihtiyaçlarını Başkan Zengin’e bizzat iletebilmelerinden dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, bundan sonraki toplantılarının kültürel ve tarihi gezilerle de devam edebileceğini dile getirdi.
Son Güncelleme: 08.07.2013 19:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72