Dev fuar projesine dev destek

İstanbul Maltepe'de yapılması planlanan

Dev fuar projesine dev destek

İstanbul Maltepe'de yapılması planlanan

14 Eylül 2014 Pazar 13:40
Dev fuar projesine dev destek

İstanbul Maltepe'de yapılması planlanan "Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi"ne, Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter'den de destek geldi.

Almanya'nın Münih kentinde, ilçenin çehresini değiştirecek olan ve en az 15 bin kişiye iş imkânı sağlayacak olan dev fuar projesi ile ilgili temaslarına devam eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter'i ziyaret etti. Geçen mart ayında yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan eski Münih Belediye Başkanı ve fahri danışmanı Christian Ude'nin de eşlik ettiği ziyaret sırasında Kılıç yapmayı planladıkları fuar projesiyle ilgili Reiter'e, bilgi verildi.   

"Önemli mesafe katettik"

 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, fuarın yapımıyla ilgili Münih'te yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. "Fuar projemiz konusunda önemli mesafeler katettik” diyen Kılıç, şöyle konuştu:

""

“Münih'teki temaslarımızın ardında Münih fuar yöneticileri ile bu projemizin detaylarını Maltepe'de masaya yatıracağız. Kendileri ile işbirliği için ön anlaşma yaptık. Maltepe fuarı, Avrupa ile Asya arasına kültürel, sosyal ve ticari alanda köprü olacaktır. Fuar merkezinin büyüklüğü bir milyon metrekare olacak. Burada yaklaşık olarak 15-20 bin insanımız çalışacak. Bu proje gerçekleşirse, hem Maltepe İstanbul’un parlayan bir yıldızı olacak, hem de işsizlik sorunumuzun çözümüne büyük katkı vermiş olacak. Proje tamamlandığında, yılda 2 milyon kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Anadolu yakasındaki tüm belediyelerimiz bu projenin ortağı olabilir, katkı sunabilir.” 

 

“Gelecek vaat eden proje”

 

Projeyle yakından ilgilenen Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter ise "Maltepe fuar projesi gelecek vaat eden bir proje” dedi.

 

“Münih fuarı olarak uzun yıllara dayanan fuarcılık deneyimimizi, Maltepe'ye katkı olarak sunabiliriz" diyen Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Kılıç'ın Maltepe'ye davetine de “ilk fırsatta Maltepe'ye geleceğim” yanıtını verdi. 

 

 

Son Güncelleme: 14.09.2014 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3