‘Deprem Görev Emri' için gönüllüler belirleniyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın “Deprem Görev Emri” fikri...

‘Deprem Görev Emri' için gönüllüler belirleniyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın “Deprem Görev Emri” fikri...

30 Haziran 2014 Pazartesi 15:44
‘Deprem Görev Emri' için gönüllüler belirleniyor

Tuzla’da ‘Deprem Görev Emri’ için gönüllüler belirleniyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Deprem Görev Emri” fikri uygulamaya geçiriliyor.
Tuzla Kaymakamlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Kızılayı Eğitim Şubesi ortaklığıyla İstanbul Kalkınma Ajansı destekli “Toplum Tabanlı Sürdürülebilir Afet Risk Yönetim Modeli; Tuzla İlçesi” projesine ev sahipliği yapan Tuzla’da gönüllü katılımın büyümesi hedefleniyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, deprem görev emrine gönüllü katılımı sağlamak için kanaat önderleri ile bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Evliya Çelebi, İstasyon, Yayla, Postane ve Cami mahallesinin muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, imamlar, okul aile birliği başkanları, STK başkanları ve site yöneticileri katıldı.

“Herkesin deprem görev emri olacak”
Tuzla Belediyesi’nin ortak olduğu proje hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı, “Bu proje ile Tuzla Belediyesi, afet ile ilgili projelerde ilklere imza atmıştır. Sadece bununla yetinmeyip her mahallemizde “Mahalle Afet Gönüllüleri” ekiplerini oluşturmayı hedefliyoruz.  Olası bir afet anında en iyi koordinasyonu sağlayarak halkın ilk 72 saat kendine yetebilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Olası bir afet anında herkes nerede toplanacağını, nasıl hareket edeceğini, erzağını kimden alacağını bilecek. Bu uygulama ile herkesin bir deprem görev emri olacak” dedi. 

 

Son Güncelleme: 30.06.2014 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72