Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Ümraniye…

Ümraniye’de son 14 yılda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 kat arttı. Planlı ve kontrollü şekilde kentleşen Ümraniye, yaklaşık 8 milyon metrekarelik yeşil alanıyla Ümraniyelilere nefes aldırıyor. Belediye, ayrıca yaptığı çevre düzenlemelerine yenilerini ekleyerek, ilçeye yeni park, bahçe ve oyun alanları kazandırıyor.

Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Ümraniye…

Ümraniye’de son 14 yılda kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 kat arttı. Planlı ve kontrollü şekilde kentleşen Ümraniye, yaklaşık 8 milyon metrekarelik yeşil alanıyla Ümraniyelilere nefes aldırıyor. Belediye, ayrıca yaptığı çevre düzenlemelerine yenilerini ekleyerek, ilçeye yeni park, bahçe ve oyun alanları kazandırıyor.

14 Eylül 2018 Cuma 10:58
Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Ümraniye…

Ümraniye Belediyesi genel belediye hizmetlerini düzenli bir şekilde yürütürken, ilçenin gelişimini şekillendirecek ve görsel zenginlik katacak bazı hizmetlere öncelik vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 2004 yılında göreve gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Başkanlığındaki Ümraniye Belediyesi, ilçeye 163 yeni park kazandırmanın yanı sıra; 2004’ten önce yapılan 111 parkı da yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu. Böylece ilçedeki mevcut park sayısı da 274’e çıkmış oldu. Ümraniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların sağlıklı ve güven içerisinde oyun oynayabileceği, eğlenebileceği, gençlerin ise spor aktivitelerini rahatça yerine getirebileceği farklı yaş gruplarındaki vatandaşların huzur içinde oturup dinlenebileceği park ve yeşil alanların sayısını arttırıyor. Bu doğrultuda Ümraniye Belediyesi, 2017 yılında ilçeye kazandırdığı yeni parklarla birlikte toplam yeşil alan miktarını 921.815,63 metrekareye çıkararak yapılan hizmeti gözler önüne seriyor.

Parklar yenileniyor

Bakım ve onarım çalışmaları kapsamında ekipler, bugüne kadar arızalı ve kırık olan parkların sert zeminlerinin tamamen yenilenmesi, oyun alanında bulunan oyun grubu ve kauçuk zeminin yenilenmesi, peyzaj çalışmalarının yapılması, parkın etrafının güvenliği için demir ferforjelerin yapılması veya mevcut ferforjelerin yenilenmesi, parkın içinde bulunan çöp kovası, bank, elektrik direği gibi donanım elemanlarının yenilenmesini sağlıyor. Yapılan tüm bu çalışmalarda parklara daha modern bir görünüm kazandırılırken, çocuklar için daha sağlıklı ve güvenilir oyun üniteleri kurulumu da gerçekleştiriliyor.

Ortak yaşam alanları yeşille bütünleşiyor

Ümraniye Belediyesi genel belediyecilik hizmetlerini düzenli bir şekilde yürütürken, hem ilçenin gelişimini şekillendirip hem de görsel zenginlik katan hizmetler de sunmaya devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda ilçenin gelişen fiziki yapısı, artan nüfusu ve yapılardaki dönüşümüyle birlikte meydana çıkan çevre kirliliğini önlemek, ortak yaşam alanlarındaki yapıların yeşille bütünleşmesini sağlamak, vatandaşların doğanın güzelliklerini her özelliğiyle yansıtacak mekanlar sunmak amacıyla kısacası yaşanabilir yeşil çevre oluşumunda gerekli çalışmaları yapmak adına her yıl çevre düzenlemesi yapılıyor.

Geleceğin teminatı çocuklar için mini futbol sahaları

Geleceğin teminatı çocuklara ve dolayısıyla ailelerine sunulacak en güzel hizmet, fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan oyun ihtiyaçlarını güven içinde karşılayabilecekleri alanlar oluşturmaktan geçiyor. Bu düşünceyle ilçe genelinde halı saha niteliğinde mini futbol sahaları yapılarak çocukların hizmetine sunuluyor.

Bakım, onarım ve hizmet işleri ile ilgili faaliyetler

Ümraniye Belediyesi yaptığı hizmetlerinin yanı sıra; o hizmeti korumanın ve yaşatmanın da önemini yaptığı çalışmalarla gözler önüne seriyor. Her türlü detayın dikkate alındığı bakım ve onarım çalışmaları ile birlikte park, bahçe ve yeşil alanların daha kullanışlı hale gelmesi sağlanarak ilçeye nezih ortamlar sunuluyor. Ayrıca Ümraniye Belediyesi günlük temizlik, çim alanlarının yenilenmesi ve bakımı, yabani ot temizliği, havalandırma, çapalama, gübreleme, ilaçlama ve sulama çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı’nın çim sahası yenilendi

Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı’nın kullanılabilirliğini yitirmiş olan çim sahası komple sökülerek 17.700 metrekarelik profesyonel saha ve antrenman sahası yenilendi. FIFA akreditasyon standartlarına uygun hale getirilen çim saha da son teknolojiye uygun drenaj, sulama ve ısıtma sistemleri kullanıldı.

2017 yılında ilçe genelinde 7918 ağaç budanarak, 38.604 bitki dikimi gerçekleştirildi

Doğal çevrenin korunması ve yeşil alanların arttırılması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiren Ümraniye Belediyesi, ilçenin çeşitli noktalarında ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışma kapsamında Ümraniye ilçe sınırları dahilinde ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini adına çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Bu kapsamda 2017 yılında ilçe genelinde 7918 ağaç budanarak 38.604 bitki dikimi gerçekleştirildi.

Vatandaşlardan gelen talepler en iyi şekilde değerlendiriliyor

Yazı İşleri Müdürlüğü, Çağrı Merkezi ve Sosyal Medya aracılığıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ulaşan, görev ve çalışma yönetmeliği kapsamındaki faaliyet konularıyla alakalı talep ve şikayetleri teknik personeller tarafından değerlendirilerek belirlenen iş süreçlerini aşmadan cevap veriliyor. Bu talepler doğrultusunda çevre düzenlemesi, ağaç dikim, kesim ve budama işleri, çim biçimi, sulama ve ilaçlama işleri, bank ve çöp kovası yenileme, boyama, sert zemin imalat ve onarımı, tamirat vs. gibi çalışmalar yapılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3