Cuma pazarı halkoylaması sonuçlandı

Kartal Belediyesi, belediye hizmet binasının hizmete girdiğinde trafik akışı...

Cuma pazarı halkoylaması sonuçlandı

Kartal Belediyesi, belediye hizmet binasının hizmete girdiğinde trafik akışı...

15 Temmuz 2013 Pazartesi 16:19
Cuma pazarı halkoylaması sonuçlandı

Kartal Belediyesi, belediye hizmet binasının hizmete girdiğinde trafik akışı ve hizmetin kusursuz sağlanması için Cumhuriyet Mahallesi, Çırçır Caddesi, Şerif Ali Sokak ve çevresindeki pazar alanı ile ilgili yapacağı düzenleme konusunda halkoylaması yaptı.

 

Yukarı Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleştirilen oylamaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanısıra CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Karyapsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Başkan Danışmanları Nizamettin Zorgül, Haydar Oğuz, Hasan Uzunyayla, Kartal Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Mete, Temizlik İşleri Müdürü Cengiz Türkmen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, İnsan Kaynakları Müdürü Aydın Sezen, Kartansaş A.Ş. Genel Müdürü Düzgün Çapar, Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu ve vatandaşlar katıldı. Kartal Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Ayşe Temiz ve zabıta personeli de oylama boyunca çevre düzeni ve güvenliğini sağladı.

 

Seçim beyannamesine “Halkın onay vermeyeceği hiçbir projeye geçit vermeyeceğim” sözünü verdiğini dile getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün, Pazar yerinin akıbetini halka sorması ve bu konuda en doğru kararın katılımcılık ile alınacağını belirtmesi takdir topladı.

 ""

Halkoylaması ile ilgili koordinasyonu sağlayan Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, oylamanın açılışında yaptığı konuşmada “ Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, halkın evet demeyeceği hiçbir projeye onay vermeyeceğini göreve geldiği günden bu yana her zaman dile getirdi. Uğur Mumcu’daki park için yapılan oylamanın ardından bugün Cuma pazarı ile ilgili kararı Yukarı Mahalle halkının vermesini istemesi, bu anlayışında ne kadar samimi ve kararlı olduğunu gösteriyor. Cuma pazarı ile ilgili kararı Yukarı Mahalle halkı olarak sizler vereceksiniz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Yukarı Mahalle’de yaşayan vatandaşlar 11.00-14.00 saatleri arasında nüfus cüzdanlarıyla birlikte sandık başına gelerek oylarını kullandılar. Bu sırada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de sandıkta oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti.

 

Yoğun ilgi gören oylamaya 920 vatandaş katıldı. Oyların 9’u geçersiz sayıldı. Oylama sonucunda “Pazar mevcut yerinde kalsın mı?” sorusuna 360 “Evet”, 268 “Hayır” ve 283 “Kararsız” oyu çıktı.

 

“Yukarı tarafa taşınsın mı?” sorusu 312 “Evet”, 243 “Hayır” ve 356 “Kararsız” oy aldı. “Hafta sonu tatiline alınsın mı?” sorusuna karşılık 105 “Evet”, 290 “Hayır”, 516 “Kararsız” oyu verildi. Pazarın hafta sonu Cumartesi gününe alınması yönünde çıkan oy sayısı 58 iken Pazar gününe alınmasına “Evet” diyenlerin sayısı ise 47. “Pazar tamamen kaldırılsın mı?” sorusuna 284 vatandaş “Evet”, 385 vatandaş “Hayır” derken 242 vatandaş ise “Kararsız” oy kullandı. 

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sandıktan çıkan sonucu değerlendirirken yaptığı açıklamada, “Seçim öncesinde seçim beyannamemde “Halkın onay vermediği hiç bir projeye geçit vermeyeceğim’ dedim. Halkımızın düşüncesine ve isteğine bağlı kalarak hizmetler yaptık. Uğur Mumcu Mahallesi’nde yaptığımız halkoylamasının ardından bugün de Pazar yeri için Yukarı Mahalle sakinlerinin karar vermesini istedik. Biz, her zaman halkın değerlendirmesini önemsedik. Yukarı Mahalle halkı bilsin ki sandıktan çıkan oylar tarafımızdan değerlendirilecek. Hayırlı olsun” dedi ve katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 15.07.2013 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3