Cuma Namazı öncesi dualarla ibadete açıldı

Pendik Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Velibaba Mahallesi Hacı Bayram Veli Camii, ilçe protokolünün ve kalabalık vatandaş topluluğun katıldığı programda Cuma namazı öncesi dualar eşliğinde ibadete açıldı.

Cuma Namazı öncesi dualarla ibadete açıldı

Pendik Belediyesi ve hayırseverlerin desteğiyle yapılan Velibaba Mahallesi Hacı Bayram Veli Camii, ilçe protokolünün ve kalabalık vatandaş topluluğun katıldığı programda Cuma namazı öncesi dualar eşliğinde ibadete açıldı.

11 Mayıs 2018 Cuma 14:50
Cuma Namazı öncesi dualarla ibadete açıldı

üç yıl önce başlanan Hacı Bayram Veli Camii; Cami Derneği, Pendik Belediyesi, mahalle sakinleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlandı. Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilen camide aynı anda 1000 kişi ibadet edebilecek. Caminin ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen programa Pendik Kaymakamı İlhan Uysal, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’ın aralarında bulunduğu ilçe protokolünün yanı sıra muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

“Asıl arzumuz gönülleri inşa ve ihya etmek”

Kuran Tilavetiyle başlayan açılış programda konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Allaha hamdolsun temelini attığımız caminin bugün de açılışını yapıyoruz. Teknik imkanlarımız artıkça şehrimizdeki bütün müsseleri ve camileri bir öncekinden daha nitelikli inşa ediyoruz . Bu camimizde de ilk planlar çukurdaydı. Ama ecdadımız okunacak ezanların daha uzaklara erişmesi için camileri hep zirveye yapmış. Teknik arkadaşlarımız çalıştı, biz de camiyi bugünkü yerine inşa ettik. Bu şehirde bütün kurumlarımızla birlikte bu işe destek oluyoruz. Şehrin her tarafından ihtiyaç oldukça hayırseverlerin ve bütün kurumlarımızın desteğiyle bu şehre camiler katmaya, mabetler inşa etmeye devam edeceğiz. Ama asıl arzumuz gerçek anlamda gönülleri inşa ve ihya etmektir.” şeklinde konuştu.

Camilerin sadece ibadet edilen değil aynı zamanda mahallelerin sosyalleştiği, insanların birbirini tanıdığı ve destek verdiği yerler olduğunu belirten Pendik Kaymakamı İlhan Uysal da yaptığı konuşmada “Camilerimiz her zaman en güzel yerlerde inşa edilerek ümmete rehber olsun inşallah” temennisinde bulundu.

Pendik Belediyesine teşekkür

Pendik İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, “Ramazan arifesinde olduğumuz bu mübarek cuma gününde en güzel şekilde tamamlanan bu caminin hayırlı hizmetlere vesile olması amacıyla burada toplandık. Belediyemiz, burada olduğu gibi her mahallemizde yapılan cami ve kurslara destek oluyor. Kaymakamımızın desteğiyle de ilçemizde din hizmetlerimizi en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz ” dedi. Hacıbayram Veli Camii Derneği Başkanı Yılmaz Öztürk ve Velibaba Mahalle Muhtarı Şükrü Aydemir de caminin yapımında destek veren Pendik Belediyesine, hayırseverlere ve büyük gayret gösteren cami derneği bayan kollarına teşekkür ettiler. Ardından ilçe protokolünün katılımı ve İlçe Müftüsü Hüseyin Baş’ın yaptığı dualarla Hacıbayram Veli Camii ibadete açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3