ÇOCUKLAR İLERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE BULUŞUYOR

Çekmeköylü çocuklar, atık malzemelerden müzik aletleri, oyuncaklar yaparak çevre bilinci kazanıyorlar.

ÇOCUKLAR İLERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE BULUŞUYOR

Çekmeköylü çocuklar, atık malzemelerden müzik aletleri, oyuncaklar yaparak çevre bilinci kazanıyorlar.

26 Haziran 2018 Salı 15:04
ÇOCUKLAR İLERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİNDE BULUŞUYOR

Uzun yıllar çalıştığı medya sektörünü bırakarak gönüllü olarak Çekmeköy Belediyesi’nin çevre koruma çalışmalarına katılan Gamze Cücenoğlu, çocukların eğlenerek öğrendikleri bir atölyeye ev sahipliği yapıyor.

Çekmeköy Belediyesi’nin malzeme desteği ile hayata geçen atölyede 5 ile 12 yaşları arasında çocuklar; müzik aleti, oyuncaklar yaparak çöpe atılacak malzemeleri farklı bir formda kullanıma geri kazandırıyor. Haftada bir gün eğlenceli etkinliklerle bir araya gelen çocuklar, atıkların doğru şekilde ayrıştırılmasını, doğal kaynakların verimli kullanılmasını, doğa sevgisini öğreniyorlar.


İleri Dönüşüm Atölyesi öğretmeni Gamze Cücenoğlu, “Çekmeköy Belediyesi ile beraber burada bir ileri dönüşüm atölyesi yapıyoruz. 5 ve 12 yaş çocuklar arasında atacağımız bir takım ürünleri atmıyoruz. Buraya getiriyoruz. Getirdikten sonra müzik aletleri ve bir takım kolajlar yapıyoruz,” dedi.


Geri dönüşümle ilgili çalışmalar yapan Burak İnan isimli öğrenci, “Burada hiçbir ücret vermeden etkinlikler yapıyoruz. Kesip birleştirmeler ve boyamalarla çok eğlenceli geçiyor. Burada yerleri çöp atmıyoruz. Dışarıdan bulduğumuz atıkları toplayıp onları ileri dönüşüm malzemesi olarak dönüştürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3