Çocuklar Bayramlarında Doyasıya Eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ...

Çocuklar Bayramlarında Doyasıya Eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ...

25 Nisan 2013 Perşembe 13:07
Çocuklar Bayramlarında Doyasıya Eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sultanbeyli’de de coşkuyla kutlandı. Bayramın gerçek sahibi çocuklar, kutlamalarda doyasıya eğlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sultanbeyli’de yapılan törenlerle kutlandı. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelek koyma töreniyle başlayan kutlamaların bu seneki adresi Turgut Reis İlköğretim Okulu oldu. Programa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin adına Başkan Yardımcısı Ercan Akbulut ile ilçe protokolünün yanı sıra öğretmenler, veliler ve bayramın asıl sahibi olan çocuklar katıldı.

Dünyada Tek Çocuk Bayramı

Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda İstiklal Marşı ile başlayan program Okul Müdürü Orgay Ural’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine değinen Ural, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı çocuklara armağan ettiği günü kutluyoruz. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram 23 Nisan’dır” dedi.

Orgay’ın ardından okul öğretmenleri adına Mesut Hacısalihoğlu konuşmasını gerçekleştirdi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklara armağan etmesindeki öneme değindi.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okumaları gerçekleştirdi. Bando takımının gösterisi ve halk oyunlarıyla renklenen tören, öğrencilerin şarkı söylemesi ve orotoryo gösterisiyle son buldu.

Ardından davetliler okulda açılan “23 Nisan Çocuk Bayramı” sergisini gezdi.

Başkanlık Koltuğu Nazlıcan Erdoğan’ın

Her yıl 23 nisan kutlamalarında sembolik olarak koltuğunu bir öğrenciye bırakan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in makam koltuğuna Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencisi Nazlıcan Erdoğan Oturdu. İlçenin sembolik olarak Belediye Başkanı Olan Erdoğan, bütün çocukların bayramını kutladığını ifade etti.

 

Son Güncelleme: 25.04.2013 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72