Çocuk Festivali ile Pendik rengarenk oldu

Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, Atatürk Büstü'ne çelenk konulması ve...

Çocuk Festivali ile Pendik rengarenk oldu

Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, Atatürk Büstü'ne çelenk konulması ve...

20 Nisan 2014 Pazar 13:51
Çocuk Festivali ile Pendik rengarenk oldu

Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, Atatürk Büstü’ne çelenk konulması ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in de dünya çocuklarıyla birlikte yaptığı kortej yürüyüşü ile başladı.  Pendikliler, Türkiye ile birlikte 10 ülkenin çocuklarının renkli gösterileri ve müzikleriyle coşku dolu bir gün yaşadı.

Pendik Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana geleneksel olarak sürdürdüğü Uluslararası Pendik Çocuk Festivali’nin dokuzuncusu, sahildeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, kortej yürüyüşü ile devam etti.  Sahil yolu, Ankara Caddesi, Gazipaşa Caddesi ve 19 Mayıs Caddesi boyunca devam eden kortej yürüyüşü, sahildeki etkinlik alanına kadar sürdü. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş da fotoğraf ve video çekerek eşlik ederken yabancı çocukların kendilerine has kıyafet ve müzikleri kortej yürüyüşüne renk kattı. Pendik Caddelerinde festival havası yaşatan yürüyüşün ardından, gösterilerle devam etti. Sahildeki etkinlik alanındaki platformda sırayla kendilerine özgü müzik ve dansları başarı ile icra eden dünya çocukları izleyenlerden büyük alkış aldı. Belediye Başkanı Kenan Şahin, festivalin aynı zamanda bir barış misyonu üstlendiğini yineleyerek Pendiklileri tüm etkinliklere davet etti ve, “Bu coşkuyu birlikte yaşayalım” mesajını verdi.

""

İcatlar görücüye çıktı

Uluslararası Pendik Çocuk Festivali’ne entegre olarak gerçekleştirilen Ortaokullararası Teknolojik İcatlar Proje Yarışması’nda yine birbirinden ilginç projeler görücüye çıktı. Engelsiz fareden güneş enerjisi ile çalışan lambalara kadar da çok sayıda projenin bulunduğu yarışmaya 21 okul katıldı. Pazartesi günü dereceye girenlerin belli olduğu yarışmada en ilginç icatlardan biri de ambalajmatik oldu. Çevreye duyarlılığı arttırmak amacı ile yapılan makinenin, plastik bir atık atıldığında para vermesi görenleri hayli şaşırttı.

 

Son Güncelleme: 20.04.2014 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72