ÇEKSİAD‘DAN MUHTEŞEM START

5 yıl kapalı kalmasına rağmen kongredeki birlik ve beraberlik havası ile muhteşem bir dönüş yapan ÇEKSİAD, Erdal Albayrak başkanlığında kaldığı yerden aynı heyecan ve güçle devam edecek.

ÇEKSİAD‘DAN MUHTEŞEM START

5 yıl kapalı kalmasına rağmen kongredeki birlik ve beraberlik havası ile muhteşem bir dönüş yapan ÇEKSİAD, Erdal Albayrak başkanlığında kaldığı yerden aynı heyecan ve güçle devam edecek.

28 Haziran 2021 Pazartesi 12:36
ÇEKSİAD‘DAN MUHTEŞEM START

5 SENE SONRA KALDIĞI YERDEN

OHAL kapsamında çıkarılan 701 sayılı KHK ile Temmuz 2016’da kapatılan Çekmeköy Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇEKSİAD) geçtiğimiz aylarda OHAL komisyonu tarafından iade – itibar verilerek yeniden açılmıştı. Ohal komisyonu tarafından haklılığı ve itibarı tescillenen ÇEKSİAD hızlı bir dönüş yaptı. Uzun süredir kapalı kalan ve ne olacağı merak konusu olan ÇEKSİAD, ‘ gerçekleştirdiği kongre ile ‘Yıkılmadığını’ tüm dosta ve düşmana gösterdi.

BİRLİK VE BERABERLİK HAVASI

Erdal Albayrak başkanlığında tek liste ile kongre yapan ÇEKSİAD, yeni bir sayfa açmış oldu. Kongredeki birlik ve beraberlik görüntüleri ise tüm katılımcılara moral oldu. Kongreye katılımın yüksek olması gözden kaçmadı. Yıllar sonra ilk kez birbirlerini görme fırsatı bulanlar ise bol bol hasret giderdi. Recep Yakup, Rahim Oflaz ve Mustafa Kalaycı divan üyeliklerine seçilirken kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

‘’ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK AMA GURURLUYUZ’’

Kongrenin açılış konuşmasını son başkan ve derneğin yeniden açılmasında büyük emek sarf eden Neşat Zeytin yaptı. ÇEKSİAD’ın kapanma ve yeniden açılma süreci ile ilgili bilgi veren Neşat Zeytin, ‘’ Bir yanlış sonucu derneğimiz hak etmediği ithamla karşı karşıya kaldı. Ama biz devletimizin adeletine her zaman güvendik ve bir gün haklı çıkacağımıza inancımız tamdı. Zorlu ve meşakkatli bir dönem oldu. Yanımızda olanlara teşekkür ediyorum. Biz haksız şekilde itham edenleri de vicdanları ile baş başa bırakıyorum. OHAL komisyonu verdiği karar ile şüpheye vermeyecek haklılığımızı tescil etti. Yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum

‘’ÇEKSİAD KENDİNİ İSPATLAMIŞ BİR DERNEK’’

Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz ise, ‘’Dernekçilik zor ve emek ister. Marifet, aktif olmak ve insanlara faydalı olmaktır. İşte Bunu başarmış bir ÇEKSİAD var. Önümüzdeki süreçte daha güzel hizmetlere imza atacağını umuyorum. Yepyeni bir yönetim ve kadro var. Hepsine başarılar diliyorum’’ dedi.

ÇEKSİAD Yeni dönem başkanı Erdal Albayrak ise duygusal ve coşkulu bir konuşma yaptı. 5 senelik zorlu mücadelede nasıl linçe maruz kaldıklarını anlatan Albayrak yeni dönemle ilgilide birlik ve beraberlik mesajları verdi.

‘’HEPİMİZ DUYGUSAL LİNÇE MARUZ KALDIK’’

Erdal Albayrak, ’’5 yılda İlk kez böyle bir kalabalık gördüm. Muyluyum. 5 sene önce ÇEKSİAD Hain FETÖ darbesi sonrasında OHAL kapsamında kapatıldı. Etrafınızda herkes size kötü gözle bakıyor. Bize inanarak güvenerek buraya gelen arkadaşlarımızı üzerine atılı suç vardı. Bunu temizlemekte bize düşerdi. Hepimiz ağır bir duygusal linçe maruz kaldık. Biz ekşi yemedik ki karnımız ağrısın. Haklıydık ve büyük bir mücadele başlattık. Ama biz devletimize hep güvendik. İstanbul’da ilk başvuruyu yapan biz olduk. Çalıştık ve çabaladık ve emeğimizin karşılığını aldık.

‘’KUYUMUZU KAZANLAR OLDU’’

Arkamızdan konuşulmayan kalmadı. Bakın arkamızda konuşan o arkadaşlar burada yoklar. Eski bir yöneticimiz davet ediliyor, ‘Yazılı bir bilgilendirme istiyor’ sen değil miydin biz kapatıldıktan sonra Ümraniye’de bir dernekte ÇEKSİAD hakkında atıp tutan. Sen neyin açıklamasını bekliyorsun. O süreçte gelip taşın altına elini koydun mu? Bu süreçte arkanızda olan  insan o kadar azki!

‘’DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’’

Ama biz ne olduğumuzu biliyoruz. Geçmişte yanımızdan ayrılmayanlar kuyumuzu kazmaya başladı. Onlardan hakkımı helal etmeyeceğim. Çekmeköy’de çay bile içemedik. ‘Acaba bize bulaşır mı’ diye arkasını dönenler oldu. Bundan sonra ne yapacağız? 115 kişi ile derneği devralıyorum. Burada her şahsın bizde ayrı değeri ve kıymeti var. Derneğimizin binasını tuttuk. Bu kardeşliği arkadaşlığı daha dinamik ve aktif olarak yolumuza devam edeceğiz. Burada olan her arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun.

YENİ VE GENÇ LİSTE

Erdal Albayrak’ın yeni dönem çalışma arkadaşlarının genç ve yeni isimlerden olması dikkat çekti. Her görüş ve düşünceden oluşan yeni yönetim kurulu listesi beğeni aldı.

Son Güncelleme: 29.06.2021 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3