Çekmeköy'ü yönetenler ile İstanbul Medyası buluştu

İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet habercileri Derneği yönetimi ile...

Çekmeköy'ü yönetenler ile İstanbul Medyası buluştu

İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet habercileri Derneği yönetimi ile...

10 Haziran 2014 Salı 15:03
Çekmeköy'ü yönetenler ile İstanbul Medyası buluştu

Çekmeköy’ü yönetenler ile İstanbul Medyası buluştu

İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet habercileri Derneği yönetimi ile Çekmeköy’ün yerel yöneticileri bir araya geldi. Çekmeköy’ün sorunlarının istişare edildiği kahvaltılı programda, ‘ilçe için daha neler yapılabilir’ noktasında karşılıklı fikir ve öneriler dile getirildi.

İlçe bazındaki buluşmaların startı Çekmeköy’den verildi

Ali Rıza Yıldız başkanlığındaki İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet Habercileri Derneği yönetimi, ilçe bazında start verdikleri, ‘Gazeteciler yerel yöneticilerle buluşuyor’ adı altında ilk çalışmayı Çekmeköy’de başlattı. Çekmeköy’ü yönetenlerin hazır bulunduğu kahvaltılı program hoş- sohbet ortamında karşılıklı fikir alışverişi ve iyi niyet çerçevesinde gerçekleşti. Son derece verimli geçen toplantıda Çekmeköy için yapılması gerekenler ve  yerel idarecilerin gazetecilerden beklentileri dile getirildi.

""

Gazeteciler ve Çekmeköy’ü yönetenler aynı karede

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın yurt dışında olması nedeni ile katılamadığı tarihi Park Adana’da düzenlenen toplantıya; Çekmeköy İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkan Vekili Şenol Çetin,  İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, İlçe Müftü Vekili Bahattin Turgut ve Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Güldar katıldı. İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet Habercileri Derneği’nin bölgedeki yönetiminden ise; Haber Expres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Süslü, İşte Vizyon Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhterem Yüksel, Etraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zafer Yılmaz, Yurtta Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan Balcı, Bizim Bölge Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ümit Şener, Cekmeköyguncel.com internet sitesi İmtiyaz Sahibi Ali Demir, Yeni Söz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ata Tavil, Flashaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gürhan Demirtaş, Yıldız Medya Dağıtım Müdürü Durmuş Acar ve 216 Life Dergisi Genel Koordinötürü Nergül  Yılmaz katıldı.

""

Yıldız: “Gazetecilik, yerel yönetimler ile vatandaş arasındaki köprüdür”

İstanbul Gazete Radyo Tv ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız yapmış olduğu açılış konuşmasında derneğin çalışmalarından kısaca bahsetti. Gazeteciliğin yerel yöneticiler ve halkın arasında köprü olduğuna dikkat çeken Yıldız, bu buluşmaların son derece faydalı olacağını söyledi. Yıldız, “Dernek çatımız altında bu bölgede yayın yapan çok sayıda yönetim kurulu üyemiz bulunuyor. Bizler de bu yüzden yerel yöneticilerle başlattığımız ziyaret kapsamında ilk buluşmayı bu ilçede yapmak istedik” dedi. 

Daha sonra Çekmeköy’de görev yapan yerel yöneticiler Çekmeköy özelinde fikir ve düşüncelerini gazeteciler ile paylaştı. Ortak kanaat ise: ‘Çekmeköy’e her anlamda ayrıcalıklı bir ilçe ve bu güzelliğe herkesin hizmetleri ile katkı sunması’.

""

İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız:

Bu güzel aile ortamına herkes dahil olmalı

“Çekmeköy, amatör bir havada bir aile ortamı içerisinde sıcaklığını koruduğumuz güzel bir ilçe. Bu doğası bozulmamış huzuru ve havası ile ayrıcalıklı olan bu ilçeyi anlatmak ve lanse etmek durumundayız. Basın mensupları olarak bu aile ortamına sizlerin de dahil olmanız son derece güzel. Bu bir başlangıç. Güvene, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bu güzelliklere sizlerin de gazetelerinizde yer vermeniz hakkınız. Bizler dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Bu bir lütuftur. Bizler de bu borcumuzu en iyi şekilde hizmet ederek ödemeliyiz. Çekmeköy’deki bu kardeşlik ve sevgi bağını yurdumuzun her yerine ulaştırmalıyız”.

""

Çekmeköy Belediye Başkan Vekili Şenol Çetin: “İstanbul’un her yerinde güzel bir Çekmeköy algısı var. Bu algının oluşması noktasında 2009 yılından beri gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yeni dönemde de Çekmeköy’ün imajını katlayacak projelerimiz var. Önemli olan, ilçemizin cazibesini artırıp insanları buraya çekmemiz. Daha güzel ve huzurlu bir kent için hep beraber çalışacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarımıza olduğu gibi basınımıza da bu noktada büyük sorumluluklar düşüyor.”

""

İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş: “Çekmeköy en güvenli ilçelerimizden biri. Çekmeköy’ün genel asayiş durumunu istatistiklerine baktığımızda yüzde 4 gibi bir azalma var. Özellikle narkotikte son 6 ayda ciddi bir azalma söz konusu. Araç ve MOBESE kamerası noktasında da eksikliklerimizi gideriyoruz. Çekmeköy’de kanunsuzlara aman vermemek için 7 gün 24 saat halkımızın hizmetindeyiz.”

""

Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş: “Çekmeköy, eğitim vadisi olma noktasında hızla ilerliyor. 53 bin öğrencinin olduğu ilçemizde tek sıkıntımız kalabalık sınıflar nedeni ile dönüşümler. Daha iyi bir eğitim için hep beraber çalışacağız. Çekmeköy, eğitimdeki farklılığını her yıl üstüne koyarak ilerleyecektir.”

""

Çekmeköy Müftü Vekili Bahattin Turgut: “Çekmeköy’de 45 tane camimiz 18 tane Kuran kursumuz var. Toplumun ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Ramazan ayında da tüm camilerimizde hatim okunacak. İlçe müftülüğü olarak Ramazan ayına hazırız.” 

Programın sununda Çekmeköy İlçe Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, kaymakamlık olarak hazırladıkları Çekmeköy’ü anlatan tanıtım kitabını imzalayarak gazetecilere takdim etti. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu. 

""

""

Son Güncelleme: 10.06.2014 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3