Çekmeköylü Çocuklar Binicilik Eğitimlerinde Buluşuyor

Çekmeköy Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında açılan binicilik eğitimleri başladı

Çekmeköylü Çocuklar Binicilik Eğitimlerinde Buluşuyor

Çekmeköy Belediyesi Yaz Spor Okulları kapsamında açılan binicilik eğitimleri başladı

26 Haziran 2019 Çarşamba 10:40
Çekmeköylü Çocuklar Binicilik Eğitimlerinde Buluşuyor

Eğitim öğretim dönemi içerisinde ilçedeki ilköğretim okullarında yaklaşık 30 bin öğrenciye binicilik eğitimleri veren Çekmeköy Belediyesi, yaz spor okullarında da binlerce Çekmeköylü çocuğa ata sporu olan at biniciliğini öğretecek. On hafta boyunca devam edecek olan binicilik dersleri uzman eğitmenler gözetiminde yapılacak. Hayvan sevgisi ve sporu bir araya getiren proje ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine de faydalı olması amaçlanıyor. Uzmanların tavsiyesine göre at binme aktivitesi çocuklarda; iç kaslara doğrudan hitap ederek dengeyi geliştiriyor, özgüveni artıyor, cesareti artırıyor, öğrenme güçlüklerine yardımcı oluyor, solunum sistemini ve eklem hareketliliğini geliştiriyor.

Tarihimizde ve kültürümüzde büyük bir yeri olan atların ve biniciliğin ilçemizdeki çocuklar tarafından bilinmesi bizim için son derece önemli diyen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “ Eğitim öğretim dönemi içinde gerçekleştirdiğimiz binicilik eğitimlerine ailelerimiz ve çocuklarımızın ilgisi çok güzeldi. İstedik ki yaz aylarında da çocuklarımız tatillerini güzel geçirsinler. Açtığımız bu kurslarda çocuklarımız hem eğlenecek hem de kültürümüzde önemli bir yeri olan atlarla sıkı bir bağ kuracaktır. “dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3