Çekmeköy'e 445 Milyon 71 Bin TL Yatırım

İBB'nin Çekmeköy'e 445 Milyon 71 Bin TL yatırımları, toplu açılış töreni ile...

Çekmeköy'e 445 Milyon 71 Bin TL Yatırım

İBB'nin Çekmeköy'e 445 Milyon 71 Bin TL yatırımları, toplu açılış töreni ile...

24 Mart 2014 Pazartesi 15:29
Çekmeköy'e 445 Milyon 71 Bin TL Yatırım

İBB'nin Çekmeköy’e 445 Milyon 71 Bin TL yatırımları, toplu açılış töreni ile hizmete sunuldu. İBB Başkanı Kadir Topbaş, “30 Mart seçimlerinde Ahmet Poyraz kardeşimle el ele tutuşmamıza izin verirseniz Çekmeköy’e daha çok yatırımlar yapacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB’nin Çekmeköy’de yaptığı yatırımların toplu açılış ve temel atma törenini Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte yaptı. Açılışa; Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte ilçeyi dolaşan ve caddedeki vatandaşları selamlayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, açılışın yapılacağı Mehmet Akif Meydanı’na geldiğinde ‘İstanbul’un Mimarı’ sloganıyla ile karşılandı. Çekmeköy Nikah Salonu, Kapalı Pazar Yeri’nin temel atma töreni ve Mehmet Akif Meydanı, Alemdağ Kültür Merkezi, Nişantepe Parkı‘nın açılışının yapıldığı törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yerel seçimler öncesi önemli açıklamalar yaptı.

“Yerel yönetim anlayışımız Çekmeköy’e şekil verdi”

1994’te Çekmeköy’e geldiğimizde sokaklar çamur deryasıydı, büyük sıkıntılar vardı. Başbakanımızın yerel yönetim anlayışı ile Çekmeköy’e şekil verildi diyerek sözlerine başlayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy’e 445 Milyon 71 Bin TL yatırım yapıldığını belirtti. Topbaş sözlerine şöyle devam etti: “ Şehirler ülkeleri taşır. İngiltere’yi Londra, Fransa’yı Paris, Amerika’yı New York, Türkiye’yi de İstanbul taşıyor. Biz bu bilinçle, İstanbul’u dünya rekabetine sokmak için çalıştık. 50 yılda 13 milyona yakın göç alan İstanbul’un plansız süreci bizi sorunlarla karşılaştırdı. Ümraniye çöplüğünün patlaması sonucu 38 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların sadece 26 tanesinin naaşları bulunabildi. Hava kirliliği, su akmayan musluklar vardı.  Bugün 15 bin ton çöp toplanıyor. Hava kirliliği kalmadı, oksijeni bol bir şehir oldu. Musluklardan içilebilen sular akıyor.”  

""

“İstanbul tüm şehirlere örnek oluyor”

“Bazıları, ‘İstanbul’u Paris yapacağız’ diyor. Paris, geçtiğimiz günlerde hava kirliliği nedeniyle araçların sokağa çıkmasını tek-çift plaka sistemine bağladı” diyen Başkan Topbaş, “Dünya Belediyeler Birliği’nin başkanlığını ben yapıyorum. Örnek gösterdikleri şehirleri önce bana sorsunlar. Paris hava kirliliği ile uğraşıyor. İstanbul’da böyle bir sorun yok. Bizler, yaşayanların mutlu olduğu, başkalarına özenmeden yaşayan bir şehir yapmak istiyoruz. Başkalarına özenirsek sadece onların dümen suyundan gideriz.  18. ve 19. yüzyıllarda dünyaya medeniyet öğretmiş bir milletiz. Başkalarına özenmeye ihtiyacımız yok” dedi.

Alemdağ’a Metro müjdesi

“İstanbul’da her yere metro, her yerde metro dedik, bugün Üsküdar-Çekmeköy Taşdelen metrosu çalışmaları hızla devam ediyor” diyen Başkan Topbaş, “Bu hattı 38 ayda dünya rekoru kırarak tamamlayacağız. Bizden daha çok, daha hızlı metro yapabilen bir şehir varsa göstersinler. Dünyayı yöneten teşkilatın başındayız. Dünyada neler oluyor bana sorsunlar. Devam eden metro çalışmalarını tamamladıktan sonra hattı, Alemdağ’a kadar uzatacağız” dedi.

""

“Çekmeköy’e yeni projeler 30 Mart’tan sonra”

Başkan Topbaş, “Bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi, meydan ve temelini attığımız nikah salonu, kapalı pazar yeri bir başlangıç olsun. 30 Mart seçimlerinde Ahmet Poyraz kardeşimle el ele tutuşmamıza izin verirseniz Çekmeköy’e daha çok yatırımlar yapacağız” dedi.

 

“Kadir başkanımıza güvendik”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, programın açılış konuşmasında Çekmeköylüleri selamlarken, “Biz, 2009 yılında Çekemköy’e metro gelecek diye söz verdiğimizde dostlarımız bile ‘Daha yeni ilçe olan bir yere metro gelmesi zor. Nasıl böyle bir söz verirsin?’ demişlerdi. Ben, o gün, ‘Kadir Topbaş ağabeyimize güveniyorum’ demiştim. Çok şükür bugün tarihi bir çok ilçede bile yokken 5 yıllık Çekmeköy’e metro geliyor” dedi.

 Konuşmaların ardından sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel çocuklarla birlikte kurdele kesti.

""

 

 

Son Güncelleme: 24.03.2014 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3