Çekmeköy’de Narkotik Eğitim Tırı

Çekmeköy’de, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla hazırlanan 'Narko tır' Madenler Meydanı'nda stant açarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Çekmeköy’de Narkotik Eğitim Tırı

Çekmeköy’de, uyuşturucu kullanımının engellenmesi amacıyla hazırlanan 'Narko tır' Madenler Meydanı'nda stant açarak vatandaşları bilgilendiriyor.

18 Şubat 2022 Cuma 15:05
Çekmeköy’de Narkotik Eğitim Tırı

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nce dizayn edilen tırı ziyaret ederek verilen hizmet hakkında bilgi aldı. Vatandaşları bilgilendiren, uyuşturucunun zararları gerçek kullanıcılarının fiziksel değişimi üzerinden anlatan polis memurlarını emekleri için teşekkür eden Kaymakam Çelik, “Toplumumuzun, gençlerimizin sağlığını tehdit eden bağımlılık hastalığının tamamen yok olması için bu tür kötü alışkanlıkların kök salabilmesine zemin hazırlayan iklimi ortadan kaldırıyoruz. Bunun yolu da şu an olduğu gibi eğitimden, kültürden, medeniyet değerlerimizin yeni nesiller ve toplumun tamamına en iyi şekilde aktarılmasından geçiyor” dedi.

Kaymakam Çelik, Narko Tırda vatandaşları her türlü bağımlılığa karşı bilgilendirip sağlıklı yaşama teşvik eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çekmeköy Şube Başkanı Suna Gönüllü Uzunoğlu ve Yeşilay gönüllülerine de katkıları için teşekkür etti. Daha önce uyuşturucu madde kullananların yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerin 12 dokunmatik ekranda, "İlk etki ve etki süresini kovalama", "Ölümcül karışım", "Müdahale", "Tetikleyici oluşturma", "Beyinde oluşan hasar", "Bağımlılık yüzü", "Bağımlılık diyeti", "Kalbin aşırı hızlanması" ve "Madde kullanımına genel bir bakış" kategorilerinde anlatılan tırda, polis ekipleri ziyaretçilerle tek tek ilgileniyor.

Tırın iç duvarlarında madde bağımlılığı sonucu tutuklanan genç yaştaki kişilerin pişmanlıklarını dile getirdiği yazılar da bulunuyor. Kurulan tır standı 24 Şubat'a kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3