ÇEKMEKÖY YİNE SAHİPSİZ KALDI!

Çekmeköy’de 5 mahallede iptal edilen imar planlarının akıbeti bilinmiyor. 1/5000’lik imar planları 2 aydır İBB imar komisyonunda bekletiliyor. Yeni planların ancak Mart – Nisan ayına yetiştirebileceği konuşulurken, iş bilmezlerin ceremesini yine Çekmeköylü çekecek.

ÇEKMEKÖY YİNE SAHİPSİZ KALDI!

Çekmeköy’de 5 mahallede iptal edilen imar planlarının akıbeti bilinmiyor. 1/5000’lik imar planları 2 aydır İBB imar komisyonunda bekletiliyor. Yeni planların ancak Mart – Nisan ayına yetiştirebileceği konuşulurken, iş bilmezlerin ceremesini yine Çekmeköylü çekecek.

02 Kasım 2021 Salı 12:52
ÇEKMEKÖY YİNE SAHİPSİZ KALDI!

1 YIL ÖNCE PLANLAR İPTAL EDİLDİ

Yaklaşık 1 sene önce Çekmeköy’ün M. Akif, Çamlık, Mimar Sinan, Hamidiye ve Merkez Mahalleleri’nde imarlar durdurulmuştu. Çekmeköy Belediyesi’nin yaptığı plan değişiklikleri yasalara ve imar mevzuatına aykırı bulunarak mimarlar odası tarafından dava açılmıştı. İstanbul 9. İdari mahkemesi Çekmeköy’deki 5 mahallenin imar planlarını iptal etmişti. Belediye temyize gitse de sonuç değişmedi.

İŞ BİLMEZ BELEDİYE OLUNCA!

Planların mekânsal plan yönetmeliğine uymaması, sosyal donatı alanlarının yetersiz oluşu ve inşaat yoğunluğunun gerekçesi ile hem 1/1000’lik hem de 1/5000’lik planların iptal olması ilçe kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. O dönemde hem belediye yetkilileri hem de CHP’li meclis üyeleri koordineli çalışma ile yeni imar planların kısa süre içerisinde çıkacağını sözünü vermişti.

HERKES MAĞDUR...

NEDEN BİR İLERLEME SAĞLANAMIYOR?

Ancak aradan nerede ise 1 sene geçmesine rağmen beklenen ilerleme sağlanamadı. Öncelikle 1/5000’lik planların İstanbul büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanması ve askıya çıkması gerekiyor. Ardından Çekmeköy Belediyesi’nin bu planlara uyumlu olarak 1/1000’lik planları hazırlaması ve askıya çıkarması gerekirken bu konuda bir ilerlemenin yaşanmaması eleştiri konusu oluyor. Bölge müteahhitleri, kalfalar, ustalar, toprak sahipleri... Kısaca inşaatla ilgili bir çok kişi mağdur oldu...

İMAR PLANLARI 2 AYDIR BEKLEMEDE

1/5000’lik planların henüz akıbeti ise bilinmiyor. Planların 2 ay önce İBB imar komisyonuna havale edildiği ama burada bekletildiği söyleniyor. Gerekçesi ile paftaların halen imar komisyonuna gelmediği. Bu paftalar neden komisyonuna gelmiyor, bu konuda yetkili kim? Kamuoyu merak ediyor. 1/5000’lik planların önümüzdeki hafta yapılacak İBB meclis toplantısına yetiştirilmesi umut ediliyor.

CHP VE AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ ÇÖZÜM YERİNE

BİR BİRİNİ SUÇLADI

Dün yapılan Çekmeköy Belediye Meclis toplantısında bu konu gündeme geldi ancak yine net bir açıklama yapılmadı. CHP Grup Başkan vekili Ünal Bellek imar planlarının komisyona havale edildiğini ve yasal mevzuatın başlatıldığını söylerken, Ak Parti Grup Başkan vekili Fatih Sırmacı ise imar komisyonunun paftaları beklediğini ifade etti. İlçe kamuyo ise polemik değil çözüm istiyor..

YENİ İMAR PLANLARI UYUMLU OLACAK MI?

En iyi ihtimalle 1/5000’lik imar planları bu ay İBB’den geçtiğini varsayarsak askı süreci ile birlikte Aralık Ayını bulacak gibi. Sonrasında ise Çekmeköy Belediyesi bu planlara uyumlu olarak 1/1000’lik planları hazırlayıp meclisten geçirecek ve askıya çıkartacak. Çekmeköy Belediyesi’nin planları ne kadar bir zaman içerisinde hazırlayacağı bilinmiyor.

MART – NİSAN AYINI BULURSA SORUMLU KİM?

Zamandan kazanmak için belediyenin bir hazırlık yaptığını varsayalım, o zamanda Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı planlar İBB’nin hazırladığı planlara uyumluluk sağlanamazsa yine imar planlarının iptali söz konusu olabilir. Ancak yeni imar planlarının Mart – Nisan ayını bulması bekleniyor. Yeni imar planları 1.5 senede yapılmış olacak ki buda Çekmeköy için büyük bir kayıp olacağı muhakkak. İşi bilmeyen bir belediye yönetimin ceremesini yine Çekmeköylü ödeyecek…

MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ DERSİNİ İYİ ÇALIŞMAMIŞ!

Geçtiğimiz günlerde Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) yönetimi basın mensupları ile bir araya gelmiş ve bu konuya da değinmişlerdi. Dernek başkanı ve yönetimi bu işin takipçisi olduklarını 1/5000’lik imar planlarının Ekim ayında meclisten geçtiğini tahmin ettiklerini söylemişlerdi. Ancak bu haberle birlikte dernek başkan ve yönetiminin derslerine iyi çalışmadıklarını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Son Güncelleme: 02.11.2021 16:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3