Çekmeköy İftarından Dünyaya Mesaj

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği iftar programında binlerce kişi bir araya...

Çekmeköy İftarından Dünyaya Mesaj

Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği iftar programında binlerce kişi bir araya...

29 Temmuz 2013 Pazartesi 23:03
Çekmeköy İftarından Dünyaya Mesaj

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında binlerce kişi bir araya gelerek oruçlarını açtı.

 
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarlarının bu seferki durağı Çamlık Mahallesi Gaziler Caddesi oldu. Sabahın erken saatlerinde kapatılan caddede hazırlıklar gün boyu sürdü. Caddeye kurulan yuvarlak masalar ve yemekler hazırlandığında; genç, yaşlı binlerce Çekmeköylü alanı doldurmaya başladı.
 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı iftar programına, Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel ve 3 bini aşkın mahalleli katıldı.Alana geldiğinde tüm masaları tek tek dolaşan Bakan Bağış, alandaki çocuklarla  yakından ilgilendi. 
 
""
İlçe protokolünün selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasında, Mısır ve Suriye’deki olaylarla değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bakan Bağış, “AK Partili belediyelerin kurduğu iftar sofralarında kuzeylisi güneylisi, doğulusu batılısı, Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı, Laz’ı  Çerkes’i, Boşnak’ı,  genci, yaşlısı, çocuğu hep birlikte iftar yapıyoruz. Aynı lokmayı paylaşmakla kalmıyoruz, dostluğu, kardeşliği, muhabbeti paylaşıyoruz. Bu sofralarda aydınlık yarınların temellerini atıyoruz. Bunu herkes anlayamaz. Burada çok farklı bir şeyi inşa ediyoruz. Bizim anlattığımız çözüm süreci bu sofralarda… Bunu anlamayanlara şunu söylemek istiyorum: ‘Mesele oruç değil, mesela aç kalmak değil sen hala anlamadın mı?’ Mesele bu ülkeye fitne sokmak isteyenlere fırsat vermemek, mesele bu ülkenin başına çorap örmek isteyenlere hep beraber dik durmak. İslam coğrafyasında nasıl acılar yaşanıyor. Bugün taksimde başaramadıklarını, Tahrir’de, Kahire’de, Adeviye Meydanı’nda başarmaya çalışan eli kanlı zihniyetin ne kadar hain, ne kadar zalim olabileceğini görüyoruz. O yüzden demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Mısır 70 yıl boyunca eli kanlı diktatörlerin iki dudağı arasında inledi. 70 yıl sonra demokrasinin tadını alan Mısır’da halkın seçtiği Cumhurbaşkanını devirdiler. Sadece barışçıl eylem yaptığı için hiçbir şiddet kullanmadığı, molotof kokteyli atmadığı halde, 200 kişiyi gözlerini kırpmadan katlettiler. Bunların ne kadar kötü niyetli olduğunu gördük. Bu yüzden inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına kardeşlik demek zorundayız. Suriye’de aynı şekilde 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti. İslam coğrafyasında yaşananları seyreden Müslüman kardeşlerimizin olduğunu görüyoruz. Bütün Müslümanların veda hutbesini tekrar tekrar okuması gerektiğine inanıyorum. Orada bize çok açık mesajlar verilmiş. Maalesef Ramazanda bile bunu göz ardı ediyorlar. Dünyada demokrasi havarisi kesilmiş ülkeler var. Taksim'den 8 saat aralıksız yayın yapan batı medyası, Mısır’da 200 kişinin hayatını kaybettiği bu olaya ne kadar duyarsız kaldı görüyoruz. Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkan batı zihniyeti Mısır’a sessiz kalıyor. Bunlar demokrasi münafığı! Lafa gelince demokrat, uygulamaya gelince kendine demokrat. Bunlar inandırıcı değiller. Onun için bizim insanlara ve ortak değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Türkiye güçlendikçe, zenginleştikçe bu dünyadaki zalimlerim kâbusu, mazlumların umudu oluyor. Bu yüzden daha çok çalışmamız lazım. Biz gücümüzü önce Allah’tan sonra sizden alıyoruz. Siz arkamızda durduğunuz sürece bizi hiçbir lobi yıkamaz. Milli Şairimizin dediği gibi ‘Toplu vurdukça yürekler, onu hiç bir top sindiremez.’” 
Bakan Bağış, Teravih Namazı’nı  Çamlık Camii’nde kıldıktan sonra, namaz çıkışında cemaate kek ve limonata ikramında bulundu.
 
""
Son Güncelleme: 29.07.2013 23:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3