Çekmeköy'de İştahları Kabartan Rant Planı!

Çocuk parkının ortasını benzin istasyonu olarak planlayan Ak Partili Çekmeköy Belediyesi, bu kez de istasyonunun giriş ve çıkışını otobana verdi. Böylelikle söz konusu alanı daha fazla bir fiyata satmış olarak büyük bir rant elde edecek.

Çekmeköy'de İştahları Kabartan Rant Planı!

Çocuk parkının ortasını benzin istasyonu olarak planlayan Ak Partili Çekmeköy Belediyesi, bu kez de istasyonunun giriş ve çıkışını otobana verdi. Böylelikle söz konusu alanı daha fazla bir fiyata satmış olarak büyük bir rant elde edecek.

06 Ağustos 2021 Cuma 14:28
Çekmeköy'de İştahları Kabartan Rant Planı!

İSTASYON BİRİLERİNİN İŞTAHINI KABARTIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AK Partili Çekmeköy Belediyesi’nin, çocuk parkını benzin istasyonuna çevirmesinde bir dediğini iki etmiyor. Mahkemenin iptal ettiği planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatarak yürürlüğe koyan Çekmeköy Belediyesi, bu kez de giriş çıkış yollarını otobana vererek benzin istasyonunu daha cazip hale getirdi.

YEŞİL ALAN DAHA DA DARALACAK

İstasyonu daha karlı hale getirecek olan, giriş çıkışların otobandan yapılmasıyla ilgili plan değişikliği, Bakanlık tarafından hemen onaylandı. Giriş çıkışların otobandan yapılması nedeniyle, yol kenarındaki yetişkin ağaçların bir kısmı kesilecek ve yeşil alan biraz daha daraltılmış olacak. Bakanlığın onayladığı yeni plan değişikliği dün askıya çıktı. İtirazların bir ay içinde yapılması gerekiyor.

ÇEVRE HALKI PROTESTO ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) önceki yönetimi tarafından kabul edilen, çocuk parkını benzin istasyonuna çeviren imar planı değişikliği, Mimarlar Odası’nın itirazı üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak AK Partili Çekmeköy Belediyesi, mahkemenin iptal ettiği plan değişikliğini, küçük bir değişiklikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatarak yürürlüğe koymuştu.

Geçen mayıs ayında yapılan değişiklik, çevre halkı ve onlara destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından protesto edilmişti. Çekmeköy Belediyesi’nin mülkiyetindeki 5 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arazi, parkın karşısında yer alan Fibalife Sitesi tarafından, park yapılmak üzere Belediyeye verilmişti.

MAHKEMENİN İPTAL KARARI ŞÖYLE...

İBB’nin 2018’de onayladığı imar planı değişikliği, Mimarlar Odası’nın itiraz başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2020 tarihinde iptal edilmişti.

Mahkemenin iptal gerekçesinde özetle şöyle denilmişti:

“Nazım ve uygulama imar planı yapımları ve değişiklik ile revizyon aşamalarında ayrıntılı etüd ve analiz sentez çalışması yapılması ve bu çalışmaların plan açıklama raporunda yer alması gerektiği ve ayrıca ilgili kurumlardan görüş alınması gerektiği amir hükümdür. Oysa davalı idarece bir araştırma, inceleme, analiz sentez çalışması yapılmadan doğrudan plan değişikliği yapıldığı tespit edilmiştir. Bu durumda 3194 sayılı yasa ve mekânsal planlar yapım yönetmeliğinde nazım ve uygulama imar planlarının plan raporu ile birlikte bir bütün olduğu, plan açıklama raporu bulunmayan ya da yetersiz olan planların mevzuata aykırı olacağı sonucuna varıldığından, ayrıntılı etüd, analiz-sentez çalışması yapılmayan ve de plan açıklama raporu bulunmayan dava konusu nazım imar planında bu açıdan hukuka uyarlık bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemlerin iptaline, 30/10/2020 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
3 2021-08-08 23:55:01

3

Avatar
3 2021-08-09 00:49:27

3

banner3