CAMİLER HACER-ÜL ESVED KOKACAK

Çekmeköy Belediyesi, Kâbe-i muazzamanın kokusunu camilere taşıyor.

CAMİLER HACER-ÜL ESVED KOKACAK

Çekmeköy Belediyesi, Kâbe-i muazzamanın kokusunu camilere taşıyor.

26 Haziran 2014 Perşembe 16:09
CAMİLER HACER-ÜL ESVED KOKACAK

Çekmeköy Belediyesi,  Kâbe-i muazzamanın kokusunu camilere taşıyor.

 

Çekmeköy Belediyesi ilçedeki tüm cami ve cemevlerinin Ramazan öncesi temizliklerini tamamladı. Ramazan ayında vatandaşların dolduracağı Çekmeköy’deki camiler bu yıl diğerlerinden farklı olarak Kabe-i Muazamada bulunan Hacer-ül Esved kokacak. Çekmeköy Belediyesi, ilçedeki tüm camilere dağıttığı Hacer-ül Esved kokularıyla, daha önce kutsal toprakları ziyaret edip şimdilerde Kabe hasreti çekenlerin özlemlerini dindirmeyi ve Kabe’yi görme imkanı bulamayanlara, kutsal toprakların kokusunu hissettirmeyi amaçlıyor.

Hacer-ül Esved Nedir?

Rivayete göre Hacer-ül Esved taşı,  Kabe’nin inşa edilmesi sırasında Hz. İbrahim tarafından yerleştirilmiştir. Kabe’nin doğu tarafındaki duvarın bir buçuk metre yüksekliğine yerleştirilmiş olup, uzun çapı 30 santimetredir. Tavafın başlama yerini işaret eden Hacer-ül Esved taşı, Hz. Muhammed (SAV) tarafından öpüldüğü için Müslümanların tavaf sırasında taşı selamlaması ve öpmesi sünnet olarak kabul edilir.

Hacer-ül-esved’in kendisine mahsus bir kokusu vardır. Elin veya herhangi bir eşyanın ona sürülmesi halinde, bu koku uzun zaman hissedilir. 

Son Güncelleme: 26.06.2014 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72