Bu yüzükte öyle bir sır saklı ki

Pendikliler, Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nda dünyanın dört bir yanından...

Bu yüzükte öyle bir sır saklı ki

Pendikliler, Geleneksel Sanatçılar Buluşması'nda dünyanın dört bir yanından...

24 Eylül 2014 Çarşamba 16:48
Bu yüzükte öyle bir sır saklı ki

Pendikliler, Geleneksel Sanatçılar Buluşması’nda dünyanın dört bir yanından gelen geleneksel ürünler kadar festivale katılan ülkelerin yerel adetlerini de öğrenme imkanı buluyor. Bu adetlerden biri de Kazakistan Standı’nda bir gümüş yüzükte gizli.

Pendik Sahilindeki Festival alanında düzenlenen 10. Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Buluşması, 52 ülkeden 82 sanatçının kendi ülkelerine özgü kültürlerini sergilemesine sahne oluyor. Yüzyıllardır süregelen ve çoğu unutulmak üzere olan el sanatları ürünlerinin bir bölümü de sıra dışı  gelenekleri simgeliyor. Her gün çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği etkinlik alanında Kazakistan stantındaki iki parmağa birden takılan yüzükte  olduğu gibi birbirinden ilginç adetleri yansıtan ürünler bulunuyor.

""

Sıradışı gelenek

 Kazakistan standında sergilenen iki halkaya sahip yüzüğün hikayesini anlatan sanatçı Atraubayev. “Bu çift halkalı yüzük biz Kazaklara özgü bir adeti simgeliyor. Buna göre; kızın annesi, kızına iyi baksın diye iki parmağa birden takılan çift halkalı gümüş yüzüğü damada veriyor. Damat da kıza iyi bakacağına dair söz veriyor. Adet bu şekilde tamamlanmış oluyor.” Bu adetin yüzyıllardan beri devam ettiğini belirten Atraubayev;  “Yüzüğü gören önce tasarımına sonra da  adetimize şaşırıyor. Sadece Kazaklara özgü bu geleneğimiz günümüzde azalsa da hala devam ediyor.”diyor.

 

Son Güncelleme: 24.09.2014 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3