Bir ayda okuma yazma öğrendiler

Pendik Belediyesi tarafından iki ay önce hizmete açılan Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kısa sürede pek çok engellinin hayatını değiştirdi. Bir ayda okuma yazma öğrenen down sendromlu Emir ve Cam Kemik Hastası Hiranur, gösterdikleri hızlı gelişmeyle ailelerini bile şaşırttı.

Bir ayda okuma yazma öğrendiler

Pendik Belediyesi tarafından iki ay önce hizmete açılan Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, kısa sürede pek çok engellinin hayatını değiştirdi. Bir ayda okuma yazma öğrenen down sendromlu Emir ve Cam Kemik Hastası Hiranur, gösterdikleri hızlı gelişmeyle ailelerini bile şaşırttı.

22 Kasım 2018 Perşembe 12:07
Bir ayda okuma yazma öğrendiler

Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi; okuma yazma, hobi ve meslek kurslarıyla engelliler ve ailelerine umut oldu. İçinde rehberlik ve danışma merkezi, eğitim sınıfları, eğitim atölyeleri, hidroterapi havuzu, motor beceri odası, dans ve jimnastik sınıfı gibi pek çok birim bulunan merkez, sunduğu hizmetlerle kısa sürede önemli başarılara imza attı. Hem alanlarında yetkin hocalar hem de gelişim uzmanlarının eşliğinde kurslara katılan öğrenciler, büyük ilerleme gösterdi.

Bir ayda okuyup yazmaya başladılar

Şu anda 30 öğrencisi bulunan okuma -yazma eğitimi, Hiranur gibi hiç eğitim almamış veya Emir gibi bu konuda ilerleme gösterememiş engellilere büyük bir fırsat sundu. Sıkılmadan oyunlarla eğitim alacakları bir ortama kavuşan Hiranur ve Emir, birebir aldıkları derslerle bir ayda okuyup yazabilecek duruma geldi.

Cam Kız Hiranur, artık evden çıkıyor

13 yaşındaki Hiranur Ercan, doğuştan hidrosefali (beyin omurilik sıvısının çoğalması nedeniyle kafatası büyüklüğü) ve cam kemik hastası. 9 kez ameliyat geçiren Hiranur, hiç eğitim alamamış. Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılmasıyla okuma yazma kursuna başlayan Hiranur, artık elinden kalemi düşürmüyor. Anne Şeni Ercan: “En büyük hayali okuma yazma öğrenmekti. Buranın ortamını ve öğretmeni Canan Hanım’ı çok sevdi. Bizlere böyle bir imkan sağlandığı için çok mutluyuz. Hiranur her gün buraya gelmek istiyor” diyor. Hiranur, bundan sonra da ahşap boyamaya gitmekte kararlı.

Emir, ilk hikaye kitabıyla tanıştı

Down Sendromlu Emir Hüseyin Öztürk (17), ailesi tarafından 2 yaşından beri özel eğitime gönderilmiş. Ancak okuma yazma konusunda herhangi bir gelişme sağlanamamış. Bir ay önce gelmeye başladığı Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ise Emir için bir dönüm noktası olmuş. Kısa sürede hem okumayı hem de yazmayı öğrenen Emir, tahtaya ismini gururla yazıyor. Öğretmeninin kendisine hediye ettiği Tom Sawyer’ın Maceraları isimli hikaye kitabı ise onun yaşamında bir ilk. Emir’deki bu gelişmeden bir hayli memnun olan baba Ahmet Öztürk; “Burası çocuklar için çok iyi bir yer. Oğlum sıkılmadan eğitim alıyor.” diyor.

Sıkmadan oyunlarla eğitim

Belediyenin sağladığı imkanlarla bu başarının altında imzası olan Okuma Yazma Eğitmeni Canan Aytek ise öğrencilerine bireysel eğitim vermenin çok önemli olduğunu belirterek “Onları sıkmadan, oyunlarla ve o günkü durumlarına göre ders yapıyorum. Çünkü masa başı dersi hiçbiri sevmiyor” diyor. Kızı Rabia, Türkiye’de devlet üniversitesine kabul edilen ilk otistik olan Canan Aytek, onun eğitiminde elde ettiği tecrübeyi şimdi diğer çocuklara aktardığını vurguluyor.

EKPSS'ye Hazırlık Kursu da başlayacak

Çamlık Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yakında başlayacak kurslardan biri de engellilere devlet kapısını açmak üzere EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) Kursu. 2 yıl sonra yapılacak sınav için şimdiden hazırlıklara başlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72