‘Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Atölyesi’

‘Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Atölyesi’

29 Mayıs 2018 Salı 12:10
‘Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Atölyesi’

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi, İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğiyle “Bilinçli Farkındalık Temelli Stres Azaltma Atölyesi” düzenledi. Öğretim Üyesi Dr. Elif Çelebi tarafından yürütülen atölye çalışmasına, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları, Kadın Danışma Merkezi gönüllü psikologları ve çok sayıda Kartallı katıldı.

Dr. Elif Çelebi, atölye çalışmasında; çevreye daha yargısız bir bakış açısı ile bakma, gerçekliğimizi kabul etme ve affetme konularına değindi. Çelebi, katılımcılara; rahatlama becerilerinin gelişmesi, acı, sıkıntı, bunalım, ağrı, huzursuzluk gibi duyguları azaltma, bunlarla yaşayabilme becerilerinin artması, sabır ve tahammül etme yetilerinin gelişmesi, yaşam enerjisi ve tutkusunu arttırma, özgüvenin ortaya çıkması ve artması, kısa ve uzun dönemli belirsizlik sonucu oluşan stresi etkin bir şekilde idare etme becerisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3