Beykoz’da Güzel Bir Gün Geçirecekler

Beykoz Belediyesi ilçenin köklü kültür ve tarih mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla lise öğrencilerine yönelik ‘Beykoz’da Bir Gün’ gezi etkinliği başlattı.

Beykoz’da Güzel Bir Gün Geçirecekler

Beykoz Belediyesi ilçenin köklü kültür ve tarih mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla lise öğrencilerine yönelik ‘Beykoz’da Bir Gün’ gezi etkinliği başlattı.

21 Ekim 2019 Pazartesi 09:00
Beykoz’da Güzel Bir Gün Geçirecekler

Öğrencilere kentlilik ve tarih bilinci aşılayan kültür hizmeti kapsamında Beykoz Belediyesi tarafından sabah saatlerinde okullarından alınan öğrenciler gün boyu ilçenin doğal, tarihi ve turistik mekânlarını rehberler eşliğinde gezerek yeni bilgilerle kuşanıyor.

Aralık ayına kadar sürecek programdan ilçedeki 15 liseden 5000 öğrenci yararlanacak.

‘Beykoz’da Bir Gün’ gezi güzergâhında Küçüksu Kasrı, Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Çeşmesi, Anadoluhisarı Kalesi, Anadoluhisarı Namazgâhı, Beykoz Korusu, Karlıtepe Mesire Alanı, Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi, Beykoz Mecidiye Kasrı, Polonezköy, Yuşa Tepesi, Poyrazköy, Yoros Kalesi, Riva ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü yer alıyor.

Beykoz Belediyesi etkinlikte ağırladığı öğrencilere gezi boyunca kahvaltı ve yemek ikramlarında bulunuyor.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “İlçemizi Gezerken Medeniyetimizi Tanımış Olacaksınız”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, başlattıkları etkinlikle yeni nesillerin kökleriyle bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak: “Her kentin bir ruhu vardır. Bu ruh, tarih boyunca mekâna sinmiştir. Beykoz, güzel İstanbul’umuzun tarihi birikimini, doğal güzelliğini, yaşama kültürünü hissettiren görülesi mekânlara sahip seçkin bir ilçedir. Değerli gençlerimiz ilçemizi gezerken kültürel ve doğal güzellikleri keşfetmiş, bu topraklara kök salmış medeniyetimizi tanımış, entelektüel bir birikime ulaşmış olacaklar. Gezilerimize katılan tüm gençlerimize Beykoz’da geçirecekleri tarih ve bilgi dolu bir gün diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3