Beykoz’da Asfalt Da Geri Dönüşüyor

Beykoz Belediyesi, bozuk, eski ve atık asfalt kütlelerini ilçeye kazandırmak için geri dönüştürerek tekrar kullanılıyor.

Beykoz’da Asfalt Da Geri Dönüşüyor

Beykoz Belediyesi, bozuk, eski ve atık asfalt kütlelerini ilçeye kazandırmak için geri dönüştürerek tekrar kullanılıyor.

16 Eylül 2019 Pazartesi 13:00
Beykoz’da Asfalt Da Geri Dönüşüyor

Kaynak israfının önlemesi ile birlikte, hayat standartlarını yükseltmek, atıkların tekrar kullanılması ve ekonomiye kazandırılması amacını taşıyan geri dönüşüm bu kez bozuk satıh denilen asfalt için uygulanıyor.

İlçemiz sınırları içerisinde çalışma ve yatırım programları dahilinde yeni asfaltlama ve taş kaplama yapılacak olan sokaklardan kazınan asfalt ve diğer molozlar konkasör adı verilen bir makine ile öğütülerek küçük parçalar haline getiriliyor. Öğütülerek elde edilen bu malzeme İlçemiz içerisinde yeni açılan yollarda, bozuk zeminli satıhlarda, diğer kurumlarca açılan ve kapatılması zaman alan geçici kazı tranşelerinde, gevşek zeminlerin sıkıştırılması ve dolgu yapılması gerekli alanlar gibi birçok çalışmada bölgesinde kullanılabiliyor.

Bununla birlikte ömrünü tamamlamış haldeki bozulmuş asfalt yol kaplamaları konkasör dışında freze makineleri ile yol yüzeyinden belirli derinlikte kazınmasıyla elde edilen geri dönüşüm asfalt kaplama (RAP) malzemeleri, daha sonra bazı işlemlerden geçerek yol tabakalarında tekrar kullanılabiliyor.

Beykoz Belediyesi, çevreyi koruma ve küresel ısınmayı önleme açısından da önemli kazanımlar sağlayan bu proje kapsamında atık asfaltı dahi geri dönüşümle elde edip ülke ekonomisine yeniden kazandırmış oluyor.

Bu sayede kaynakları etkin kullanma ve maliyetleri düşürme konusunda da ciddi kazanımlar sağlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3