Beykoz, yeni projelerle geleceğe hazır

Beykoz Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Yücel Çelikbilek, yeni...

Beykoz, yeni projelerle geleceğe hazır

Beykoz Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Yücel Çelikbilek, yeni...

25 Mart 2014 Salı 18:38
Beykoz, yeni projelerle geleceğe hazır

Beykoz Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Yücel Çelikbilek, yeni dönemde yeni projelerle ilçenin turizm, eğitim, spor ve kültürde atılım yapacağını ve şehrin yeni çekim merkezi olacağını söyledi.

Başkan Çelikbilek yeni projelerin ilçede ekonomiyi canlandıracağını ve istihdama katkı sunacağını da ifade ederek, "5 yılda temellerini attığımız, alt yapılarını hazırladığımız projeler yeni dönemde Beykoz'un geleceğini inşa sürecinde yeni nesillerimize armağanımız olacaktır" dedi.

Ayrıca Başkan Çelikbilek, Beykoz'da 60 yıllık mülkiyet ve tapu sorununun hükümet ve ilgili bakanlıkların verdiği destekle çözümünün ardından 25 bin 300 hak sahibine tapuların teslim edilmeye başlanmasıyla Beykozluların geleceğe daha güvenle baktığını belirtti.

İstanbulluların doğa ve yeşille buluştuğu Riva Deresi ve çevresinde Avrupa'daki kanallı şehirlere denk yeni bir turizm cenneti doğuyor. İlçenin dev turizm yatırımları arasında yer alan Kanal Riva Projesi, mevcut derenin ıslahı, tekne turizmine açılması, organik tarımın desteklenmesi, kanal etrafında spor, dinlenme, bisiklet ve yürüyüş alanları ile turizm tesislerinin kurulmasını kapsıyor.

Anadolu yakasının en büyük nikah sarayı projesi

Selçuklu mimarisinde inşa edilecek nikah sarayında 800 koltuk kapasiteli nikah salonu, içinde sık aralıklarla nikah kıyılmasına uygun 577 m2 iki ayrı fuaye alanı olan, 10 bin m2'si belediye hizmet binası olmak üzere, içerisinde düğün salonu, kültür merkezi ve 20 bin m2'lik otoparkı olan kapsamlı bir proje.

Çubuklu - Kanlıca sahil yolu projesi

Beykoz sahilinin çehresini değiştirecek ve cazibe merkezi haline getirecek Çubuklu-Kanlıca Sahil Yolu Projesi, Burunbahçe'ye kadar 3 km'lik sahil şeridini kapsıyor. Projeyle sahil yolu 10 metre genişletilecek. Mevcut alanda bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, balık tutma iskeleleri, 2,5 metre genişliğinde peyzaj düzenlemeleri, bank ve aydınlatma sistemleri yer alacak. Beykoz Anadolu yakasının en güzel sahil yoluna kavuşacak.

Beykoz Arena

Beykoz'a sportif cazibe, prestij ve canlılık katacak olan Beykoz Spor Kompleksi'nin inşası başladı. Uluslararası ve ulusal karşılaşmalara ev sahipliği yapacak Beykoz Arena'da 10.000 kişilik stadyum, 1500 kişilik kapalı spor salonu ve 1500 kişilik tam olimpik yüzme havuzu yer alacak. Beykoz Arena Fenerbahçe Stadı'ndan sonra Anadolu Yakası'nın 2. büyük stadı unvanını taşıyacak. Şahinkaya'da 50 dönüm arazi üzerinde inşası başlayan kompleks için 60 milyonluk bütçe ayrıldı. İlçenin spor olanaklarını artıracak kompleks engelli vatandaşların kullanımına uygun hazırlanıyor.

Camköy projesi

Beykoz'un köklü camcılık geleneğini yeniden canlandırmak üzere ‘Cam Köy’ projesi hayat buluyor. Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle başlatılan ‘Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi’yle camcılığa can verecek 100 usta yetiştiriliyor. Füzyon, boncuk yapımı, vitray ve tezyinat teknikleri alanında eğitim alan kursiyerlerden başarılı olanlar Venedik'in cam merkezi Murano Adası'na gönderilecek ve sektörde istihdamları sağlanacak.

Proje kapsamında Anadolukavağı ve Polonezköy'de turistik showroomlar kurulacak.

Elmalı Kent Ormanı

Beykoz, Elmalı Kent Ormanı Projesi'yle, İstanbulluların şehrin merkezinde nefes alıp dinlenebilecekleri 8 milyon m2'lik devasa park alanına ev sahipliği yapacak.

Yemyeşil doğasıyla şehrin gözbebeği olan Beykoz, Başbakanlığın talimatıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulanacak ‘Elmalı Kent Ormanı 7 Bölge-7 Park’ projesiyle 8 milyon m2'lik bir devasa bir park alanı kazanıyor. Türkiye'nin 7 bölgesi ve 81 ilinden esinlenerek hazırlanan şehir ormanı Beykoz'un turizm vizyonunu güçlendirirken, ziyaretçilere doğayla iç içe huzur dolu bir ortamda piknik, spor, dinlenme ve birçok aktiviteyi bir arada yapma imkanı sunacak.

Kılıçlı Film Platosu projesi

260 dönüm arazi üzerinde 53 farklı mekanda ve dev hangarlarda aynı anda 10 film çekiminin yapılabileceği bir film platosu projesi. Beykoz'un gelişen turizm vizyonu doğrultusunda hazırlanan platoda bazı mekanların yapımı tamamlandı. Türkiye'nin dünyaya açılan sinema merkezi olması beklenen Kılıçlı Film Platosu ilçenin istihdamına da katkı sunacak.

Karlıtepe Mesire Alanı projesi

Turizm, eğitim ve kültür kenti olarak şekillenen Beykoz'un önemli turizm yatırımları arasında yer alan ve Çamlıca'ya alternatif olarak geliştirilen Karlıtepe Mesire Alanı projesi adım adım hayata geçiyor. Orman varlığıyla şehrin akciğeri olan Beykoz'da İstanbul'un eşsiz manzarasının izlenebileceği, ziyaretçilerin aileleriyle vakit geçirip piknik ve spor yapabileceği, ilçe turizmini canlandıracak Karlıtepe C Tipi Mesire Alanı projesi son şeklini aldı. 240 dönüm arazi üzerinde hazırlanan Karlıtepe Mesire Alanı projesi tamamlandığında İstanbullular ikinci Çamlıca'ya kavuşmuş olacak, yerli ve yabancı turistler muhteşem İstanbul manzarasını izlemek için artık Beykoz'u tercih edecek.

 

Son Güncelleme: 25.03.2014 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3