“BEYKOZ, SADECE BOĞAZ’IN DEĞİL DÜNYANIN İNCİSİDİR”

Beykoz’un sevilen İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı gazetemize konuştu. “Beykoz ‘Boğaz’ın incisi’ olarak bilinir. Ancak Beykoz sadece Boğaz’ın değil, dünyanın incisidir” diyecek kadar bir Beykoz sevdalısı olan Ahmet Katırcı, “Beykoz hem İstanbul’un merkez ilçesi hem de tipik bir Anadolu – Karadeniz kasabası havası var. Komşuluk – hemşericilik ilişkilerimiz hala çok sağlam” diyor… İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı içtenlikle cevap verdiği sorularımıza Beykoz’u anlattı...

“BEYKOZ, SADECE BOĞAZ’IN DEĞİL DÜNYANIN İNCİSİDİR”

Beykoz’un sevilen İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı gazetemize konuştu. “Beykoz ‘Boğaz’ın incisi’ olarak bilinir. Ancak Beykoz sadece Boğaz’ın değil, dünyanın incisidir” diyecek kadar bir Beykoz sevdalısı olan Ahmet Katırcı, “Beykoz hem İstanbul’un merkez ilçesi hem de tipik bir Anadolu – Karadeniz kasabası havası var. Komşuluk – hemşericilik ilişkilerimiz hala çok sağlam” diyor… İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı içtenlikle cevap verdiği sorularımıza Beykoz’u anlattı...

18 Aralık 2018 Salı 13:30
“BEYKOZ, SADECE BOĞAZ’IN DEĞİL DÜNYANIN İNCİSİDİR”

Sayın Kaymakamım yaklaşık 3.5 senedir Beykoz’da görev yapmaktasınız. Bu süre içerisinde ilçedeki değişimden bahseder misiniz?

Beykoz tarih, kültür ve tabiat olarak İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri. Bu özellikleri nedeniyle de tamamı 1. derece SİT alanı. İlçemiz, hem Boğaz ön görünümünde olması hem de SİT alanı olması sebebiyle imar sınırlı. Bu nedenle fiziksel ve nüfus yapısı çok değişmez. Bizler çalışmalarımızda daha çok sosyal, kültürel projelerle ilçemize katkı sunmaya çalışıyoruz. Eğitimde eğitimin hem fiziki kalitesini hem de eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede ilçemizde çok sayıda (5 adet) okulumuzda ikili eğitim var. Diğer okullarımız tam güne geçti. Beykoz’un en eski varlığı olan cam sanatını yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Cam sanatı merkezleri açtık. Orada yeni ustalar yetişiyor. İlçede turizmin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle engelli insanlarımızın hayatını kolaylaştıran ve topluma katılmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptık.

Bu süre içerisinde Kaymakamlık olarak gerçekleştirdiğiniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeler var mı?

Üzerinde çalıştığımız projelerimiz tabii ki var. Özellikle eğitim alanında bütün okullarımızı tekli eğitime geçirmek üzere yeni okullar yapılması için yoğun olarak çalışıyoruz. Aynı şekilde camcılığı geliştirmek için Beykoz’da bir camköy kurmak için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için bir engelli yardım merkezi kurmak için çalışmalarımız var. Diğer taraftan daha önce söylediğim gibi en büyük problemlerimizden biri olan bağımlılıkla mücadele için çeşitli projeler hazırlayıp hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Her yerde olduğu gibi ilçemizde de ihtiyaç sahibi ailelerimiz var. Bunlara ulaşmakta bir sıkıntımız yok. Vakıf elemanlarımız, muhtarlarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz eliyle onlara çok kolay ulaşabiliyoruz.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu noktada ne derece çözüm olabiliyor?

SYDV, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her türlü problemlerine çözüm oluyor. Her ailenin ihtiyaç durumuna göre çeşitli yardım kalemlerimiz var. İhtiyaç sahibi aileler bu yardımlardan yararlandırılıyor. Bu anlamda ülkemiz sosyal devlet olmasının bütün gereklerini yerine getirmektedir.

Devletimizin başlatmış olduğu ‘Dumansız Hava Sahası’ çalışmasına ilişkin ilçemizde ne derece ilerleme kaydedildi. Gözlemlerinizden bahseder misiniz?

Sigara yasağını en sıkı şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Elimizdeki mevcut eleman sayısı ve sigara içilebilecek yerlerin çokluğu dikkate alındığında bunun çok da kolay olmadığı görülüyor. Ancak biz kanunları uygulamakla mükellefiz ve en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz.

Beykoz, sık sık uyuşturucu bağımlılığı ile gündeme geliyor. Beykoz bağımlılıkla mücadelede ne aşamada?

Beykoz’da bu konuda sivil toplum tarafından çok önem verdiğim bir çalışma başlatıldı. Benim sivil toplum kuruluşlarından beklediğim şeylerden biri de toplumu ilgilendiren meselelerde öncü olmalı. Uyuşturucu maalesef bugün hem ilçemizin hem de ülkemizin en önemli meselelerinden biri. Bu konuda yapılacak her türü çalışmanın seve eve yanında oluruz.

Beykoz, tarihi ve doğal zenginlikleri ile öne çıkan bir ilçemiz. Bu zenginliklerin korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Beykoz, turizm potansiyeli olan bir bölge. Bir kere Boğaz’ın en güzel yerindeyiz ama bu güzelliklerden yeterince yararlanamıyoruz. Yoros Kalesi, Yuşa Tepesi, Riva Plajları elimizdeki hazır kaynaklar. Bunların tanıtımını yapabilirsek kısa sürede turizm merkezi olmak mümkün…

Beykoz’un en büyük sorunlarından biri de işsizlik. İstihdamın artırılması noktasında sizce neler yapılmalı?

İşsizlik genel olarak ülkenin sorunu. Beykoz’da da yaşanıyor. İlçemizde sanayi sitesi yok. Sadece hizmet sektörü var. İlçemizde tarih, kültür ve doğa turizminin geliştirilmesi ve cam sanatının canlandırılmasıyla işsizliğe bir nebze çözüm bulunabilecektir.

Son dönemde kamuda sık sık gündeme gelen tasarruf konusundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Tasarruf sadece kamunun değil bütün toplumun uygulaması gereken bir durum. Özellikle kamu hizmeti yapan bizler, buna azami derecede riayet etmek durumundayız. En az harcama ile en çok hizmet sunmak zorundayız.

İlçemizde; Belediye- Kaymakamlık- Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşu işbirliğinde sorun ve sıkıntılar zaman zaman çıkıyor mu? Yoksa tamamı ile uyum içerisinde mi çalışıyorsunuz?

İlçemizde gerek kamu kurumları, gerekse belediye, muhtarlıklar ve STK’lar arasında hiçbir problem yok. Eğer gerçek anlamda sağlıklı hizmet yapmak istiyorsak toplumun herkesimi ile uyum içinde çalışması çok önemli. İlçemizde bunu çok iyi sağlamış durumdayız.

Sayın Kaymakamım son olarak bize ve bizim aracılığımız ile Beykoz halkına neler söylemek istersiniz?

Beykoz ‘Boğaz’ın incisi’ olarak bilinir. Ancak Beykoz sadece Boğaz’ın değil, dünyanın incisidir. Tabiat olarak harika bir yapıya sahibiz. Önü deniz, arkası orman. Hem İstanbul’un merkez ilçesi hem de tipik bir Anadolu – Karadeniz kasabası havası var. Komşuluk – hemşericilik ilişkilerimiz hala çok sağlam. Beykozlular bu değeri biliyor. Her yöreden her bölgeden insan var ama ortak değerimiz ‘Beykozluluktur. Benim için de bu güzel beldenin, bu kadirşinas kıymet bilir insanlarla çalışmak büyük onur…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3