Beykoz Hisarevleri Camii ibadete açıldı

Beykoz Göksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hisarevleri Cami, Ak Parti...

Beykoz Hisarevleri Camii ibadete açıldı

Beykoz Göksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hisarevleri Cami, Ak Parti...

05 Temmuz 2014 Cumartesi 16:27
Beykoz Hisarevleri Camii ibadete açıldı

Beykoz Göksu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hisarevleri Cami, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in de katıldığı törenle ibadete açıldı.

Hayırsever Mukadder Özgünay ve eşi Fuat Özgünay öncülüğünde hayırsever vatandaşlar ve Beykoz Belediyesi'nin destekleriyle inşa edilen caminin açılışına, Erdem'in yanı sıra Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan Erdem, camilerin mahallelerin en önemli olmazsa olmazı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:  "Mahallerin merkezinde bir meydanı olmalı. Meydanın yanında da bir cami olmalı. Camide insanlar buluşmalı, tanışmalı, sosyalleşmeli ve rahatlamalı. Bu bakımdan gerçekten camiler yalnız ibadet yapılan yerlerden öte, sosyalleşme, insanların birbirlerini tanıması ve muhabbetlerin oluşması açısından önemli bir görev ifa ediyor. Burada da camiye ciddi bir ihtiyaç vardı. Yapılan bu camiyle bu ihtiyaç giderilmiş oldu. Mimari olarak da bizim tarihi dokumuzla örtüşen bir mimari. Özellikle bir Osmanlı hanımının böyle bir derneğe başkanlık yapması ve öncülük etmesi ayrı bir güzellik."

Camide ilk cuma namazını ilçe müftüsü Hüseyin Demirtaş kıldırdı. Cuma namazının ardından Erdem'in katılımıyla kurdele kesilerek, 500 kişilik kapasiteye sahip caminin açılışı gerçekleştirildi. 

Cuma namazının ardından cemaatle tokalaşarak ramazanlarını kutlayan Erdem'e tespih hediye edildi.

""

 

Son Güncelleme: 05.07.2014 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72