Beykoz Belediye Ailesi “Gönül Sofrası”nda Buluştu

Beykoz Belediyesi'nin geleneksel olarak her Ramazan düzenlediği...

Beykoz Belediye Ailesi “Gönül Sofrası”nda Buluştu

Beykoz Belediyesi'nin geleneksel olarak her Ramazan düzenlediği...

04 Temmuz 2014 Cuma 16:49
Beykoz Belediye Ailesi “Gönül Sofrası”nda Buluştu

Beykoz Belediye Ailesi “Gönül Sofrası”nda Buluştu

Beykoz Belediyesi’nin geleneksel olarak her Ramazan düzenlediği “Gönül Sofrası” iftar programının ilkinde belediye çalışanları ağırlandı. Ramazan’ın huzur iklimde bir araya gelen belediye çalışanları iftar sevinci ve bereketini birlikte yaşadı.

Her akşam ilçenin 3 farklı noktasında kurduğu ‘Sokak İftarları’nda ilçe sakinlerini aynı sofra etrafında kenetleyen Beykoz Belediyesi, “Gönül Sofrası” iftar programlarında da toplumun tüm kesimlerinden temsilcileri ağırlıyor.

Bu yılın ilk “Gönül Sofrası” iftar programı belediye çalışanları için verildi. İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftara Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan yardımcıları M. Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Mahmut Gülbasar, Salim Öztürk, meclis üyeleri,  memur ve işçi sendikalarının temsilcileri ile belediye personeli  katıldı.  

Başkan Çelikbilek: “Ramazan Kardeşlik Vesilesidir” 

İftar programındaki konuşmasında gece gündüz demeden ilçe sorunlarına çözüm üreten belediye personeliyle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyerek başlayan Başkan Çelikbilek: “Rabbim size, ailenize hayırlı Ramazanlar nasip etsin. Bu ayda tüm duygular daha insani bir boyut kazanıyor ve insanlık farklı bir hale geliyor. Gün içinde tüm yaşanan  zorluklara ve nefsinize rağmen bu ibadeti yapmanın şerefini yaşayarak güzel bir iş yapıyorsunuz. Allah’a bize Ramazanın bereketini nasip ettiği için ne kadar şükretsek azdır” dedi.

İslam Coğrafyasında yaşayan Müslümanların birbirinin sıkıntısından haberdar olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çelikbilek: “Müslümanlar, bir binanın taşları gibidir. Bir birinden haberdar olmalıdır. Onun için biz de iftar sofralarıyla ilçemizde kardeşliği tesis etmeye çalışıyoruz. Her akşam 3000’e yakın ilçe sakinimizi bir araya getirerek, Ramazan’ı komşuluk ve kardeşlik için bir vesile olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

""

5 bin çocuğa bayramlık müjdesi

Bu kardeşlik sofralarında, insanların birbirlerine karşı tebessümle bakmalarının, gönülden dua ederek muhabbet duymalarının Allah’ın rahmetini kazanmaya vesile olduğunu belirten Başkan Çelikbilek, “Biz 250 bin Beykozlu, 15 milyon İstanbullu, 77 milyon Türkiyeli ve 1.5 – 2 milyara yakın müslüman birbirlerinin sıkıntıları için dua eden kardeşleriz. Bu din bize bütün Müslümanlara karşı merhametli olmayı emreden, onun dışındaki herhangi bir hareketi de yasaklayan bir din. Bizler de ekibimizle birlikte Beykoz’da evlerinde sıkıntısı olanları evlerinde ziyaret ediyor, gönül alıyoruz. TODEM aracılığıyla bayrama 5 bin çocuğumuza bayramlık sevinci yaşatacağız” diyerek bazı çalışmaları aktardı.  

Başkan Çelikbilek, dünyadaki kardeş belediyelere de el uzatarak onların gönüllerini aldıklarını, Kosova Prizren’de 800 bin kişilik iftar sofrası kuracaklarını, Bosna’da sel mağduru kardeşlere 4 tır yardım malzemesi yolladıklarını belirti ve sözlerinin sonunda  Ramazan’ın tüm Müslümanlara hayır getirmesini diledi.

 

Belediye çalışanları da iftara ev sahipliği yapan Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini iletti. 

Son Güncelleme: 04.07.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3