Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu İlk Adımı Attı

Ülkemizde madde bağımlılığıyla ilgili cezaların artırılması, bu konuda toplumsal mutabakat ve bilinç oluşturmak amacıyla kurulan Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu, başlattığı imza kampanyasıyla ilk adımı attı.

Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu İlk Adımı Attı

Ülkemizde madde bağımlılığıyla ilgili cezaların artırılması, bu konuda toplumsal mutabakat ve bilinç oluşturmak amacıyla kurulan Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu, başlattığı imza kampanyasıyla ilk adımı attı.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 15:14
Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu İlk Adımı Attı

Beykoz Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, Meclis üyeleri Gülay Demirel ve Emin Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Beykoz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Selim Safi, Beykoz SGK Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz Müftüsü Ali Efe, Toplum Sağlığı Mer. Bşk. Nur Şatıroğlu, Tapu Sicil Müdür Vekili Aysun Öztürk, Beykoz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Demir, Ensar Vakfı Beykoz Temsilcisi Deniz Soytemiz, BİSK Başkanı Asım Özdemir, çeşitli derneklerin başkanları, Eğitim BirSen Beykoz Temsilcisi Mehmet Sarımurat, Muhtarlar Dernek Başkanı H. Hüsnü Kolcu, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Sağlık ve Spor Çalışma Grubu Başkanı ve Proje Koordinatörü Selda Selimoğlu ve basın mensupları katıldı.

Bu Kampanyayı Sen de İmzala!

Facebook sayfasında ‘Büyük Değişimler Küçük Bir Dokunuşla Başlar’ profiliyle kurulan Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu takipçilerini change.org’da başlatılan imza kampanyasına davet ediyor. İmza kampanyası yeterli sayıya ulaşırsa platform TBMM’de de sesini duyurabilecek.

Başkan Çelikbilek: “Tüm zorlukları gönül birliğiyle el ele aşalım”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Beykoz’umuzun gençliğine sahip çıkmalıyız. Ne kadar çok kişi bu verilen mücadeleye sahip çıkarsa toplum da o işi o derece önemser ve kavrar. Kampanyanın yapılmasına öncülük eden Beykoz Kent Konseyi’nin de içinde olduğu bu projeye paydaş olup destek vermek isteyenlere ve bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu işe ön ayak olmak isteyen hepinize neden böyle bir şeye kalkıştınız diyerek karşı çıkabilirler. Türkiye’nin her yerindeki gençler bizim evlatlarımız. Böylece Beykoz öncülüğünde tüm İstanbul’a ve ülkemize sahip çıkılacak. Tüm zorlukları gönül birliğiyle el ele aşalım. Bu toplantı hayırlı ve bereketli sonuçlar almaya vesile olsun” dedi.

Beykoz Kent Konseyi Başkanı Kaşıtoğlu “Beykoz’daki tüm unsurlarımızla bu konuya eğileceğiz”

Kent Konseyi Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, “Sözlerime bu kampanyaya büyük destek veren Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, kamu yöneticilerimize, siyasi partilerimize ve STK’larımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu iş için de toplumsal bir gerçeklikten yola çıktık. Ana gündemimiz uyuşturucu meselesi. Fiziki ve sanal imza kampanyamızla hedefimiz 1 aylık sürede 100 bin imzaya ulaşmak. İlçemizin her gün 6 farklı noktasında 1 ay boyunca stantlarda imza toplayacağız. Biliyoruz ki, Beykoz’da başlayan bu toplumsal hareket, tüm Türkiye’ye yayılacaktır. Biz bu durumun ciddiyetini ve bu konuda çalışma yapacağımızı Konsey Genel Kurulu’nda da belirtmiştik. Yapılan çalışmalar neticesinde çözümün, hukuki cezaların revize edilmesiyle arttırılmasında ve uygulanmasında olduğu sonucuna vardık. Bir zamanlar ülkemizde kapkaç sorunu vardı. Toplumsal duyarlılık ve yoğun tepkiye siyasi iradenin ortak olmasıyla kapkaç cezaları çok arttırılmış ve bu suç büyük ölçüde ortadan kalkmıştı. Uyuşturucu meselesinde de en kestirme yolun bu olduğuna inanıyoruz. Beykoz’daki tüm unsurlarımızla bu konuya eğileceğiz.” diye konuştu.

Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu, Beykoz’un iskelelerine, otobüs duraklarına, pazar önlerine, plaj ve piknik alanlarına ve cami önlerine kuracağı stantlardaki imza kampanyalarıyla adını duyurmayı hedefliyor. Ardından ilçedeki tüm muhtarlıkları, STK’ları ziyaret edip konu hakkında bilgi verecek. Eylül ayı içerisinde belediye meydanında geniş katılımlı bir toplantı yapılarak halka, ulusal ve yerel basına gelinen nokta hakkında bilgilendirme yapılacak. İlçe protokolünün de yer aldığı imzalar TBMM’ye gidilerek arz edilecek.

Toplantı, katılımcıların soru cevap şeklindeki görüşlerinin ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük’ün Basın Bültenini okumasının ardından sona erdi.

Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Platformu Basın Bülteni

Bağımlılık birey ve toplum sağlığını tehdit eden en derin ve karmaşık problemlerden biri olarak daima gündemimizde yer almaktadır. Kişisel bir kötü tercih gibi görünen bağımlılık, aslında aile, arkadaş, kamu ve hatta bunun ötesinde vicdan yarasıdır.

Bağımlılıkla mücadele hepimizin endişelenmesi, kaygı duyması, üzülmesi ve gayretle savaş vermesi gereken çok hassas bir konu olmasının yanı sıra, bu mücadelede yürütülen kampanyaların, oluşturulan çalışmaların ve cezai müeyyidelerin caydırıcıcılığı da büyük önem arz etmektedir.

İnsanoğlu toplumsal hareketin bireysel hareketten daima daha etkin ve çözümleyici olduğunu bilerek çaba harcamalıdır.

Bağımlılıktan canı çok yanmış, nice canlar vermiş, bu yolda maddi ve manevi kayıplar yaşamış bir ilçenin Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Beykoz STK’ları Bağımlılıkla Mücadele Platformu’nu kurmuş bulunuyoruz.

İşte bu noktada kendisini bu mücadeleye adamış kuruluşlar ve fertler olarak sivil toplum hareketimizin halkımızın desteğiyle perçinlenmesi gerektiğine inanıyoruz.

İlçemizdeki tüm STK’ların desteği bu yolda bizleri daha da kuvvetli kılacaktır. Yarınlara korkuyla ve endişeyle değil; elele vererek güler yüzle ve umutla bakmak istiyoruz. Evlatlarımızın geleceğini kurtarmak, düştükleri kör kuyudan hep birlikte oluşturacağımız sevgi kemendine tutunarak çıkmalarını sağlamak istiyoruz.

Unutmayınız! İyi yetiştirilmiş bir evlat bu dünyaya bırakılmış en güzel mirastır…

Başardığımızda gururumuz olacak çalışmamıza sözlü ve fiili destek olmanızı bekliyor, internet aracılığıyla change.org sitesinde başlattığımız imza kampanyasına destek olmanızı istiyoruz.

Atılacak imzaların yeterli sayıya ulaşmasıyla ve yasal dilekçemizle parlamentoya gidilecektir. Bağımlılıkla mücadelede yasaların ve cezaların yetersiz kaldığı ve caydırıcılık konusunda yeterli seviyeye getirilebilirliği ifade edilecektir.

Beykoz’da bağımlılıkla mücadele konusunda ‘sivil toplum’ artık harekete geçmiştir. Mücadelemizin kararlılıkla sürdürüleceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu toplumsal hareketin bir çığ misali büyüyerek, ailelerimizin ve bir bütün olarak toplumumuzun kanayan en büyük yarasını tedavi edeceğine ve geleceğe tertemiz bir sayfa açacağına inancımız sonsuzdur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72