Battal İlgezdi'den hodri meydan

Son günlerde bir kısım medya tarafından haksız ve usulsüz bir şekilde mal edindiği iddiaları ile hedef haline gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hem yargı kararları, hem objektif gerçekler hiç de bahsedildiği gibi değildir. Mahkemenin gizlilik kararı ihlal edilmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz, beni yıldırmaya çalışanlara, boyun eğecek değilim ”dedi.

Battal İlgezdi'den hodri meydan

Son günlerde bir kısım medya tarafından haksız ve usulsüz bir şekilde mal edindiği iddiaları ile hedef haline gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hem yargı kararları, hem objektif gerçekler hiç de bahsedildiği gibi değildir. Mahkemenin gizlilik kararı ihlal edilmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz, beni yıldırmaya çalışanlara, boyun eğecek değilim ”dedi.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:32
Battal İlgezdi'den hodri meydan

KENDİ KENDİNİ İHBAR ETMİŞTİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2015 yılında basında yer alan "usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiklerine dair" iddialara ilişkin, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Anadolu Adalet Sarayı'na eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte giden İlgezdi, 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı’na sunmuştu. Battal İlgezdi, eşi ve çocuklarının edindikleri her türlü mal ve kazançların yasal mevzuata uygun şekilde edinilip edinilmediği konusunda soruşturma açılması ve detaylı inceleme yapılması istendi.

“KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARLARI GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Geçtiğimiz günlerde bazı medya organlarında yayınlanan haberlerde, Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ve ailesinin haksız kazanç sağladığı iddiaları gündeme geldi. İlgezdi Vekili Av. Ömer Faruk Hansu aracılığı ile ilgili daha önce soruşturma konusu yapılmış ve “kovuşturmaya gerek olmadığı” yönünde kesinleşmiş yargı kararları görmezden gelindiğine vurgu yaptı. Karama ve iftiraların hedefi haline geldiğini söyleyen İlgezdi, “Benim vermeyecek hiçbir hesabım yok. Adaletin kestiği parmak acımaz. Lakin, üstüme atılı iftiraların da hiçbirini kabul etmem mümkün değil” dedi.

“GİZLİLİK KARARI İHLAL EDİLMİŞTİR 

BU BİR ALGI OPERASYONU”

İlgezdi, avukatı aracılığı ile algı operasyonuna maruz kaldığını söyleyerek,''Çıkan haberler içeriğinde -tarafımıza yapılmış herhangi bir tebligat olmamasına rağmen- adli makamlarca gizli olarak yürütülen bir soruşturma ile ilgili olarak gizlilik kuralı ihlal edilerek, Ceza Muhakemesi Kanunu Madde: 157’ye aykırı bir şekilde suç kastı ile, hakkımızda olumsuz algı yaratma ve kamuoyu nezdinde asılsız intibalar yaratılmaya çalışıldığı görülmektedir. Beni karalamaya çalışanlarla yasalar önünde hesaplaşmaya devam edeceğim'' ifadeleri kullanıldı.

“YOLSUZLUK VARSA BU HİZMETLER NASIL YAPILDI

BU İFTİRALARLA ATAŞEHİR ZARAR GÖRÜYOR”

Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar birçok soruşturmadan geçen İlgezdi, her seferinde alnın akı ile çıktığını söylüyor. Ataşehir’in bugün bir marka kent olması yapılan hizmetleri teyit ettiğini söyleyen İlgezdi, “Şimdi benim haksız kazanç elde ettiğimi ve belediyeyi zarara uğrattığımı söylüyorlar. Bu algı operasyonu 2009 yılından beri devam ediyor. Yapılan hizmetleri kimse görmese de Ataşehirliler bunu gayet iyi biliyor. Biliyorlar ki her seçimde bana olan destek artarak devam ediyor. Demek ki bu karalamalara Ataşehirliler inanmıyor. Çünkü yapılan hizmetlere, verilen emek ve mücadeleye en iyi onlar şahit. Ancak yapılan bu karalamalar bana değil Ataşehir’e zarar veriyor. Makamlar gelip geçici, biz bugün varız yarın yokuz” diyor.

“AKLANDIĞIMIZ DOSYALAR ISITILIP TEKRAR ÖNÜMÜZE KOYULUYOR”

İlgezdi, Vekili Av. Ömer Faruk Hansu aracılığı ile de geniş bir açıklama metni yayınladı. Metinde özetle kesinleşmiş bir yargı karanının bulunmadığı ifade ediliyor. Özetle: Haberlerde, Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ile ilgili daha önce soruşturma konusu yapılmış ve “kovuşturmaya gerek olmadığı” yönünde kesinleşmiş yargı kararlarının görmezden gelindiğinin de altı çiziliyor. Söz konusu haberlere üstünde en çok durulan Erguvan Parkı ve Buz Residence’le ilgili yapılan soruşturmalarda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kovuşturmaya Yer Olmadığına dair kesin kararı vardır.

Son Güncelleme: 14.08.2017 22:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeynel gineli 2017-08-14 12:05:02

başkanım siz ataşehir in vazgeçilmezisiniz bırakın köpekler havlasınlar atalarımızın bir lafı var it ürürrrr kervan yürürrrrrrrr

Avatar
Ayhan edeş 2017-08-14 16:24:30

Ataşehir gurur başkanım daima sizinleyz

Avatar
FIRAT 2017-08-17 10:21:31

Bizler kimin yollu kimin yolsuz oldugunu iyi biliyoruz Ataşeşiri kent haline getiren degerli başkanım halk adamıdır,ekmek teknesidir,gerek yandaş medya ve ataşehiri alabilmek için iftiralara baş koyan şeref yoksunları ürümeye devam ettikçe bizler onurumuzla yaşamaktan ödün vermeyecegiz yanındayız başkanım .....

Avatar
BERRİN ŞAHİN 2017-08-22 22:25:09

ATASEHIRİ KURAN ADAM YOKTAN VAR EDEN BAŞKAN..
KAYBEDILSIN DİYE HER TÜRLÜ ALÇAKLIK ,PİSLİK YAPILIYOR ASLA ATAŞEHİRİ TESLİM ETMEYECEĞİZ..
SİZİN YANINIZDAYIZ BAŞKANIM..

Avatar
Mur 2017-10-02 21:48:45

Yürü Başkan sen hep haklı cıktın

banner3

banner72