Başkan Topbaş'tan Kentsel Dönüşüm Açıklaması

“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” zirvesine Katılan İstanbul Büyükşehir...

Başkan Topbaş'tan Kentsel Dönüşüm Açıklaması

“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” zirvesine Katılan İstanbul Büyükşehir...

22 Eylül 2014 Pazartesi 10:57
Başkan Topbaş'tan Kentsel Dönüşüm Açıklaması

Başkan Topbaş: “Kentsel Dönüşüm ile geleceğin şehirlerini oluşturacağız”

“Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri” zirvesine Katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kararlılık içerisinde geleceğin şehirlerini oluşturmak için Kentsel Dönüşüm’e hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

 

 

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (Wald) Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla Yeşilköy WOW Otel’de başlayan zirveye yerli ve yabancı çok sayıda davetli katılıyor.

Zirvenin açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, depremin anlık bir olay olduğunu ve bu doğal felakete karşı her an hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti. Kamuoyunun desteğini de  alarak projeleri bir bir hayata geçirmenin önemine değinen Başkan Kadir Topbaş, “Kentsel Dönüşüm’le birlikte marka şehirleri oluşturma adına önemli bir adım atmış oluyoruz.  Bundan dolayı hızla projelerimizi tamamlamalıyız. Yerel yönetimler olarak sorumluluğumuzun farkındayız” şeklinde konuştu.

Hükümetinde hazırlamış olduğu yasal mevzuatla birlikte Kentsel Dönüşüm’ün İstanbul’da olduğu gibi tüm Türkiye’de uygulanmaya başlandığını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, “Kentsel Dönüşüm’ün amacı gayet açıktır. Doğal afet gelmeden önlemler almak. Zarar oluşmadan tedbirler almak. Vatandaşları sağlıklı ve güvenli alanlarda yaşatmaktır” dedi. 

Kentsel Dönüşüm çalışmalarının  ekonomiyi canlandırdığını ve istihdamı arttırdığını belirten Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Yıkım değil, kentin geleceğine yatırım yapıyoruz. Yaptıklarımızın bir kısmını takip ediyorsunuz. İstanbul’da örnek dönüşümlere imza attık. Şehri ve geleceğimizi, siyaset üstü bir konu olarak görüyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız bunun çarpıcı bir göstergesi. Herkesle bir araya geliyoruz. Ker söze kulak veriyoruz.”

Dünya Yerel Yönetim Başkanı Mehmet Duman’da Kentsel Dönüşüm alanında yaptığı çalışmalardan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a plaket verdi.

 

Son Güncelleme: 22.09.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3