Başkan Hasan Can Yaren Gecesi programına katıldı

Ümraniye’nin farklı bölgelerinde her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hasan Can’ın bu akşam ki ikinci durağı Çankırı Kurşunlu Hoca Hasan Köyü Derneği’nin Yaren Gecesi programı oldu.

Başkan Hasan Can Yaren Gecesi programına katıldı

Ümraniye’nin farklı bölgelerinde her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hasan Can’ın bu akşam ki ikinci durağı Çankırı Kurşunlu Hoca Hasan Köyü Derneği’nin Yaren Gecesi programı oldu.

22 Ocak 2018 Pazartesi 12:30
Başkan Hasan Can Yaren Gecesi programına katıldı

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçedeki hemşehri derneklerini düzenli olarak ziyaret ediyor ve vatandaşlarla bir araya geliyor. Bu akşam düzenlenen Çankırı Kurşunlu Hoca Hasan Köyü Derneği’nin Yaren Gecesi programına Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Vehbi Ayvat, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ümraniye Mahalle Başkanları, Muhtarlar, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Arif Öztürk, Çankırı Kurşunlu Hoca Hasan Köyü Dernek Başkanı Ramazan Kabakçı, Ümraniye Çankırılılar Dernek Başkanı Can Anbarkaya, Sultanbeyli Çankırılılar Dernek Başkanı Ruhi Ayan ve Çankırılı hemşehriler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Yaren Kahyası Mevlüt Civelek, programa katılımlarından dolayı ve derneklerine desteklerinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Ardından İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Arif Öztürk, ‘Ümraniyem Canım’ adlı şiir okudu.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu akşam klasik Yaren gecelerimizden birisi olacaktı. Fakat ordumuzun bugün Güneydoğu’da başlattığı Afrin operasyonu olunca, Çankırılı kardeşlerimize rica ettik. Bugünkü programımızı dua ve sohbet yareni yapalım diye onlar da bu teklifimizi kabul ettiler. Rabbim kendilerinden razı olsun” dedi. Konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “Değerli arkadaşlar uzunca süreden beri memleketimiz terörle mücadele ediyor. Hamdolsun AK Parti Hükümeti’nin alt yapıyı sağlam oluşturması ve Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuyla terörle mücadelede her gün yeni başarılar elde ediyoruz” dedi. Türkiye’yi sık sık farklı planlarla parçalamaya çalıştıklarını da söyleyen ve bunlardan bir tanesinin de 15 Temmuz’da yaşandığını belirten Başkan Hasan Can, “15 Temmuz’da da millete silah doğrultarak birliğimize beraberliğime göz diktiler. Ama milletimizin ayağa kalmasıyla o hainler, çok şükür başarılı olamadılar” dedi. Türkiye’nin hem terörle hem de düşmanla mücadele ettiğini söyleyen Başkan Hasan Can, “Bütün dünya artık görüyor ki Türkiye artık selametli bir ülke olarak en hızlı kalkınan ülke haline geldi. Türkiye çok önemli bir ülkedir. Dış dünyanın bir türlü bileğini bükemediği ve başında güçlü bir liderin olduğu Türkiye var. Bölgemizdeki yaşanan bütün alçak oyunların temelinde ABD ve İsrail vardır. Fakat onlarda çok iyi biliyor ki asla başaramayacaklar. Çünkü ülkemizin başında zalimlere asla boyun eğmeyen dirayetli bir liderimiz var” dedi. Başkan Hasan Can son olarak “İnşallah en kısa sürede orada ordumuz başarıyı elde eder. Rabbim Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yardımcısı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın sonunda İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Arif Öztürk, Başkan Hasan Can'a, ‘Ümraniyem Canım’ adlı şiir tablosunu hediye etti.
 

-Başkan Hasan Can Kalandar Gecesi’ne katıldı

Her fırsatta ilçedeki vatandaşlarla bir araya gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bu kez ise Gümüşhane Merkez Kaletaş Derneği’nin düzenlediği Kalandar Gecesi’ne katılarak Gümüşhaneli hemşehrilerle bir araya geldi.

Gümüşhane Merkez Kaletaş Köyü Derneği’nin düzenlediği programa, Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Karataş, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Eren, İstanbul Gümüşhaneliler Derneği (GUDEF) Başkanı Tahsin Söğüt, Gümüşhane Merkez Kaletaş Köyü Dernek Başkanı İbrahim Kayaklı, AK Parti Ümraniye Kazımkarabekir Mahalle Başkanı İsmail Ak ve Gümüşhaneli hemşehriler katıldı.

İstanbul Gümüşhaneliler Derneği (GUDEF) Başkanı Tahsin Söğüt ve Gümüşhane Merkez Kaletaş Köyü Dernek Başkanı İbrahim Kayaklı, programda kısa bir konuşma yaparak, programa katılımlarından ve ilçedeki tüm derneklere desteklerinden dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ettiler.

Ardından Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Eren selamlama konuşması yaparak, ilçedeki hizmetlerinden ötürü Başkan Hasan Can’a teşekkürlerini sundu.

Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, “Değerli dostlar bugün Kalandar gecesinde belki ilk defa tattığımız lezzetleri ikram ettiniz. Allah hepinizden razı olsun. Yeni kurulan yönetiminizi de tebrik ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetler yapmanızı nasip eylesin. İlçedeki derneklerimizin hepsiyle çok şükür muhabbetimiz var” dedi. Konuşmalarını Türk Silahlı Güçlerinin bugün Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı operasyonla ilgili sürdüren Eminmollaoğlu, Türkiye geçmişte olduğu gibi orada terör ordusunun kurulmasına izin vermedi. Rabbim inşallah askerlerimizin en kısa zamanda herhangi bir kayıp vermeden üslerine dönmelerini nasip eylesin. Rabbim ordumuzun yardımcısı olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Anadolu’muzun çok şükür zengin bir yemek kültürümüz var bunları yaşatmamız lazım. Bizim her şeyimiz, yemeğimiz aşımız, türkümüz, şarkımız, marşımız bunların hepsi bizi, biz yapan bizi başka milletlerden farklı kılan kültürel değerlerimiz kimliğimizdir. Çocuklarımıza memleketimizin özelliklerini unutturmayacağız. Dolayısıyla bu kalenderler devam etmelidir” dedi. Türk Silahlı Güçlerinin bugün Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı operasyonla ilgili konuşmalarını sürdüren Başkan Hasan Can, “Gerçekten ciddi bir savaşın içerisindeyiz. Allah’a şükürler olsun ki memleketimizin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli bir lider var” dedi. Türkiye’nin geçmiş dönemlerindeki savaş stratejileri ve ekonomik sürecine de değinen Başkan Hasan Can, “Türkiye’nin Kıbrıs Harekâtından sonra Avrupa Devletleri ülkemize maddi, manevi ambargo uyguladılar. Altı günlük savaşta Türkiye’nin ekonomisi ciddi manada dibe çöktü. Bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Kıbrıs’ta en ufak taviz vermemiştir. Böyle meselelerde kimse bizi geri attıramaz. O günkü şartlarda taviz vermeyen Türkiye, Güneydoğu’da bugünkü güçlü Türkiye’nin taviz verebileceğini kimse düşünemez. Başını eğmeyen, güçlü bir Türkiye’miz var. Yıllardan beri terörle mücadele ediyoruz. Yıllardan beri operasyonlar yapılıyor. Bütün bu savaşlara rağmen çok şükür ekonomimiz bozulmuyor ve tüm bunlara rağmen Türkiye dünya da en hızlı kalkınan ülke haline geldi” dedi. Güneydoğu’da yapılan savaşın asıl hedefinin Türkiye olduğunu söyleyen Başkan Hasan Can dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız, ordumuz ve polisimiz, memleketimizi kana bulamak isteyen zalimler için; güvenlik çemberimizi daha geniş almaya çalışıyor. Bugün karşı karşıya kaldığımız bu olaylar çok şükür dirayetli bir hükümetin zamanında olmuştur. Gittiğimiz, mücadelesini yaptığımız topraklar, Lozan antlaşmasıyla elimizden kalleşlikle alınmış topraklardır” diyerek Misakı Milli sınırlarımız hakkında bilgi verdi. Başkan Hasan Can son olarak "Rabbim Türk Silahlı Güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun, geceniz mübarek olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72