Başkan Hasan Can Medipol Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Başkan Hasan Can; İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencilerini ağırladı.

Başkan Hasan Can Medipol Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Başkan Hasan Can; İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencilerini ağırladı.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 10:55
Başkan Hasan Can Medipol Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

Mesleki Uygulama dersleriyle yaptıkları kamu kurumu ziyaretleri kapsamında Ümraniye Belediyesini ziyaret ederek, bölüm öğrencilerinin belediyelerdeki işleyiş, sağlık alanındaki çalışmalar, iş olanağı, istihdam gibi alanlarda bilgi aldılar. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, öğrencilerle bir araya gelerek belediye faaliyetlerini anlattı ve öğrencilerle tecrübe paylaşımında bulundu. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerin ağırlandığı programa; Başkan Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Esra Çiğdem Cezlan, Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Haydar Karaaslan ve öğrenciler katıldı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, programda gerçekleştirdiği konuşmada öğrencilere “Belediyemize hoş geldiniz” dedi. Öztürk, öğrencilere çalışmalarıyla ilgili nasihatlerde bulunarak başarılar diledi.

Programdaki konuşmasında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Belediyecilik bizim için ucu bucağı olmayan bir hizmet kurumudur. İsterseniz kendinizi dar bir çerçeveye koyacak tanımlar yaparsınız. Fakat bu iki durumda da sonuçları sandıkta göreceğiniz de bir kurum belediyeler” dedi. “Biz her zaman Ümraniyelilerin daha iyi şartlarda yaşaması için çalıştık. Görevimiz midir değil midir bakmadan 14 senedir her alanda çalışmalar yaptık, ilçedeki tüm kamu kurumlarının daha iyi şartlar altında hizmet vermesi için elimizden geleni yaptık. Tüm eğitim kurumlarına, camilere, kamu kurumlarına her konuda destek verdiğimiz gibi tabandan tavana tarafımızdan yaptırılan eserler de mevcut. 400’ün üzerinde kalıcı esere imza attık” dedi.

Son 15 yılda ülkeye yapılan hizmetlerin toplamının, geçen 80 yılda yapılandan çok daha fazla olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, “Dünya milletlerine örnek teşkil edecek işlere imza atıldı. Ülkemiz için bunca çaba harcanırken biz kendi ilçemizdeki ihtiyaçlara bigâne kalabilir miyiz, kalamayız. Bu yüzden görevimiz olup olmadığına bakmadan çalıştık” dedi. Ümraniye Devlet Hastanesine açılan polikliniklerden aile sağlığı merkezlerine, HASAM’dan YEDAM’a ilçede sağlıkla ilgili yapılan devrim niteliğindeki çalışmaları anlatan Başkan Hasan Can, sadece ilçeyle sınırlı kalmadıklarını ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de dahil olmak üzere birçok sağlık ve eğitim kurumuna destek verdiklerinden bahsetti. Bu çalışmalarla Marmara Belediyeler Birliği’nden sağlık altyapısını iyileştirme konusundaki çalışmalarıyla Altın Karınca Belediyecilik Ödülü kazandığını anlatan Başkan Hasan Can, ilçede yaptıkları yol ve rampa çalışmalarıyla ilçeyi engelsiz hâle getirdiklerini, hasta nakil araçlarını, ilçedeki hastaların hizmetinde bulunan ambulansları, engelli hizmet araçlarını, Engelliler Kültür Merkezini ve burada yapılan sanat faaliyetlerini, yaşlı hizmetlerini, sosyal marketler, sosyal destek kartları ve aşevi çalışmalarını anlattı. “Bu başarıların, evlerini temizleyecek kadar hizmet verdiğimiz masumların dualarının bereketiyle yapılabildiğine inanıyoruz” diyen Başkan Hasan Can, öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın sonunda İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Esra Çiğdem Cezlan, Başkan Hasan Can’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Programın sonunda Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Haydar Karaaslan öğrencilere belediye çalışmalarıyla ilgili sunum yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72