Başbakan Yıldırım, Tuzla Belediyesi'ni ziyaret etti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Kongresinin ardından Tuzla Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Binanın girişinde kendisini bekleyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, onların yanına gelerek tokalaştı, sohbet etti. Yaklaşık 1 buçuk saat burada kalan Başbakan Yıldırım, saat 16.00 sıralarında Tuzla Belediyesi'nden ayrıldı.

Başbakan Yıldırım, Tuzla Belediyesi'ni ziyaret etti

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti Tuzla İlçe Kongresinin ardından Tuzla Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Binanın girişinde kendisini bekleyen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, onların yanına gelerek tokalaştı, sohbet etti. Yaklaşık 1 buçuk saat burada kalan Başbakan Yıldırım, saat 16.00 sıralarında Tuzla Belediyesi'nden ayrıldı.

16 Nisan 2018 Pazartesi 11:34
Başbakan Yıldırım, Tuzla Belediyesi'ni ziyaret etti

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Kongreye, Yıldırım'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, delegeler ve partililer de katıldı. Kongre başlamadan önce de partililere Türk bayrakları ve AK Parti flamaları dağıtıldı.

KISIK SESLE KONUŞTU

Salona girişinde coşkuyla karşılanan Binali Yıldırım, partilileri selamladıktan sonra kongrede bir konuşma yaptı. Kısık sesiyle yaptığı konuşması sırasında Yıldırım'ın sık sık su içtiği görüldü. Yıldırım, kısık sesiyle ilgili olarak, "İşte öyle ara sıra alkış yapın da ben de zaman kazanayım da sesim düzelsin biraz. Herhalde dün biraz Esenler'de cömert kullandık sesimizi" demesi üzerine salondan büyük alkış aldı.

"OLUMLU BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUZ"

Suriye'ye yönelik düzenlenen operasyona değinen Başbakan Yıldırım,"Suriye'de kimyasal silah saldırısıyla masum çocuklar, günahsız insanlar katledildi. Suriye rejimi terörle, silahla esasen 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı, mazlumları hatırlayıverdi. Ne yazık ki 7 yıldır orada vahşet devam ediyordu. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanlar kimyasal silah kullandıktan sonra harekete geçememeleri, ne yazık ki geç kalmış bir harekettir. Ama yine de rejime, bölgede vahşete sebep olan alçak katillere verilmiş, gecikmiş bir cevaptır. O bakımdan olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ancak Türkiye olarak insanlık suçuna maruz kalmış ister normal silahlarla, ister kimyasal silahlarla insanları yok eden katleden bütün zihniyete, katil rejime karşı barışı, sivil insanları korumaya devam edeceğiz. Bölgesel barışın ve akıl ve sağduyunun tarafı olmaya devam edeceğiz. Bölgemizi ve dünyayı saran çatışma, belirsizlik ortamı küresel havayı da doğal olarak olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

"KÜRESEL, BÖLGESEL, EKONOMİK SONUÇLARI OLDU"

Son günlerde döviz kurundaki artışlara değinen başbakan Yıldırım,"Bölgemizi saran çatışma ve belirsizlik durumu havayı da doğal olarak olumsuz etkiliyor. Son günlerde yaşadığımız gerilim, 'yeni bir dünya savaşı mı çıkacak' sorusunu gündeme getirdi. ve bunun küresel, bölgesel, ekonomik sonuçları oldu" dedi.

"BİZ BÖYLE TEDBİRLERİ ÇOK GÖRDÜK"

"Geçen hafta, İran parası yüzde 48, Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Türkiye olarak bizde de bazı dalgalanmalar oldu. Yüzde 1 yüzde 2 seviyesinde" diyen başbakan Yıldırım,"Bunu fırsat bilenler 'Türkiye ekonomik krize gidiyor bu hükümet bir daha bu işin üstesinden gelemez' diye kampanya yapmaya başladılar. Sanki ülke krize girerse bunun sonuçlarından sadece Ak Parti taraftarları etkilenecek diğerleri etkilenmeyecek. Bu kadar sığ, bu kadar memleketin gerçeklerinden kopuk bir siyaset anlayışının bir muhalefet anlayışının Türkiye'ye bir gelecek vadetmekten uzak olduğunu bir kez daha gördük. Dolar fırlayıp gitse, enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar. Türkiye istikrarla, güvenle konularına hakimdir. Merkez Bankası da, hükümetimiz de ekonomi yönetimimiz de gereken tedbirleri anında almaktadır. Biz böyle tedbirleri çok gördük. 16 senede küresel türbülansların içerisinden ülkemizi selamete çıkararak bugünlere geldik. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞA İMAR ARTIŞI OLMAYACAK VE VATANDAŞTAN HİÇBİR PARA TALEP ETMEYECEĞİZ"

Kentsel dönüşüm ve toplu taşımaya ilişkin Uysal, "Pendik'ten buraya metro başladı. İnşallah buradan da Gebze'ye kadar metronun uzaması tamamlanacak. Yine Tuzla'da kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar ilçe belediyemiz ile omuz omuza çalışacağız. Büyükşehir olarak kentsel dönüşümde yeni bir başlangıç yaptık. Geçmişte imar artışları yapılıyordu. Artık kentsel dönüşüm sadece yerinde olacak. Vatandaşa imar artışı olmayacak ve vatandaştan hiçbir para talep etmeyeceğiz. Bunun yapımında vatandaşın imarından yüzde 20 keseceğiz. Yani 100 metre kare evi varsa yıkıp yeniden yapıp vereceğiz. Anahtar teslimi vereceğiz ve hiçbir para talep etmeyeceğiz. Sadece 100 metre kareye 80 metre kare vereceğiz. Geri kalanı da büyükşehir bütçesinden. Bu yıl 1 milyar bütçe koyduk. Kentsel dönüşüm için ödenek ayırdık" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3