Başbakan Erdoğan, Şahin'i tebrik etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rekor oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı...

Başbakan Erdoğan, Şahin'i tebrik etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rekor oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı...

04 Nisan 2014 Cuma 13:04
Başbakan Erdoğan, Şahin'i tebrik etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rekor oy oranıyla yeniden Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını alarak göreve başlayan AK Parti adayı Dr. Kenan Şahin’i tebrik ederek, “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Yüzde 52.9 oy oranıyla Pendik’te büyük bir zafere imza atan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i başarısından dolayı kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Başbakan Erdoğan, oy oranını daha da arttıran Başkan Kenan Şahin’e “İnşallah Pendik önümüzdeki dönemde çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.

Başkan Şahin mazbatasını aldı

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Pendikliler, Belediye Başkanlığı için yeniden Dr. Kenan Şahin’i tercih etti. 201.863 oy alan Dr. Kenan Şahin, yüzde 52.9 oranıyla tüm rakiplerinin toplamını geçti. 2’inci kez Belediye Başkanı seçilen Dr. Kenan Şahin, mazbatasını alarak görevine başladı. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle mazbatasını 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Aynur Tunç’tan alan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, daha sonra mazbatalarını alan AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile birlikte belediye binasına yürüdü. Burada vatandaşları selamlayan Başkan Şahin’e Pendikliler sevgi gösterisinde bulundu. Belediye binası girişinde de çalışanlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Kenan Şahin, odasına gelerek yeniden görev başı yaptı. Burada yerel basın mensuplarıyla görüşen Başkan Şahin, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Seviyeli bir seçim oldu

Pendik’te olaysız ve sakin bir seçim yaşandığını belirten Başkan Kenan Şahin, “Halkımız beklentinin üstünde bir teveccüh gösterdi. Mutlu taraf biz olduk. Siyasi konjonktür aleyhimizdeydi. Geçen Mayıs’tan beri Hükümet ve Başbakanımız aleyhine büyük bir kampanya vardı. Bu negatif atmosfere rağmen çıkan sonuç bizi oldukça memnun etti” dedi. Pendik’te seviyeli bir seçim yarışı yaşandığını da kaydeden Başkan Şahin, “Sahada sağduyulu davranıldı. Sadece pankartla, broşürle seçim kazanılmaz. Kavgacı üsluplu bir aday yoktu. Bu yüzden olay yaşanmadı” dedi. Pendik’te 31 mahalle ve 450 bin seçmen bulunduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Büyük bir ilçe olmanın negatif tarafı, herkesle yüz yüze görüşme imkanı bulamamız. Ancak Teşkilatımız çok çalışarak sahaya hakim oldu. Yorulduk, ama yorgunluğumuza değdi” şeklinde konuştu. Seçmenlerin yüzde 90’ının sandığa gittiğini belirten Başkan Şahin, geçersiz çıkan 20 bin oyun da çoğunun AK Parti’ye ait olduğunu söyledi.

Yeni dönemde öncelik yol ve kentsel dönüşümde

Belediye çalışmalarında ilk icraatın yollar ve kentsel dönüşüm konusunda yapılacağını belirten Başkan Şahin, tesis yapmanın kolay iş olduğunu, önceliği bu yüzden uzun süreç isteyen ulaşım ve kentsel dönüşüme vereceklerini söyledi. Kamulaştırma yüzünden yolların tamamlanmasının geciktiğini kaydeden Başkan Şahin, “Oysa yollar geçtiği yerlerin kaderini değiştiriyor. Bu yüzden yolları çok önemsiyoruz. Tesisleri yapmaya başladıktan sonra 15 ayda tamamlıyoruz. Ama gecekondu, kentsel dönüşüm ve yol yapımı uzun zaman aldığı için listemizin başında bunlar var” dedi.

 

Son Güncelleme: 04.04.2014 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72