Bakırköy Belediyesi'nden doğa için 2 büyük adım

Bakırköy Belediyesi Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden...

Bakırköy Belediyesi'nden doğa için 2 büyük adım

Bakırköy Belediyesi Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden...

09 Haziran 2014 Pazartesi 10:59
Bakırköy Belediyesi'nden doğa için 2 büyük adım

Bakırköy Belediyesi Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 yeraltı emekçisi için Bakırköy Belediyesi Botanik Park’ında 301 ağaç dikti

Bakırköy Belediyesi Soma'da hayatını kaybedenler adına 301 fidan dikti

ÇOCUKLAR TEMİZ ÇEVRE İÇİN YÜRÜDÜ

 

Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı ve Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında ilköğretim okulu öğrencileri “Temiz Çevre İçin Yürüyüş” yaptı

Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda gerçekleştirilecek etkinlik Bakırköy Kaymakamı Âdem Öztürk ve Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu’nun Çevre Haftası’yla ilgili açılış konuşmalarıyla ve öğrencilerin gösterilerinin ardından yürüyüş başladı.

Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’ndan başlayan yürüyüş İstasyon Caddesi ve Ebuzziya Caddesi üzerinden Bakırköy Sahil ’de son buldu.

""

Kerimoğlu konuşmasında uluslararası bir düzeyde ele alındığını ifade ederek, Konferansın açılış tarihi olan 5 Haziran Birleşmiş Milletlerce Dünya Çevre Günü ve bu günü içinde bulunduran hafta Çevre Haftası olarak ilan edilmiştir. Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası bütün ülkelerde çevre ile ilgili konuların vurgulandığı, bu konuların insanlar ve ülkeler üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği, çevre problemlerinin çözümü için öneriler üretildiği faaliyetlere kaynaklık eden bir gündür" diye konuştu her ne kadar zeki ve teknoloji sahibi canlılar olsak da insanların doğa kurallarının esiri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu Dünyamızı bir daire gibi düşünürsek, bizim de bir gün kaynaklarımızı tamamıyla tüketeceğimiz aşikârdır. Bu nedenle kirletici faaliyetlerin kontrolü ve kaynakların akılcı kullanımının yanında ülkemizde ve dünyada çevre korumacılıkla ilgili temel hedef ve ilkelerin geliştirilmesi ve işbirliği içerisinde uygulanmasına yönelik tedbirlerin alınması zorunlu hale gelmiştir" şeklinde konuştu.
Artık Türkiye'de de çevre konusunda bazı doğruların kabul edildiğini vurgulayan Kerimoğlu Sonsuz ihtiyaçların bir sonu olduğu, tükenmez sanılan kaynakların ise gün gelip tükeneceği anlaşılmıştır. İşte bu anlayış yeni bir insan modelini, yeni bir dünya görüşünü de beraberinde getirmiştir. Çevrenin bize atalarımızdan kalan miras değil, bir emanet

Olduğunun bilincinde ve onu gelecek nesillere en güzel şekilde bırakma gayretinde olmalıyız. Bu konuda her birimizin çevreci olma ve üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Çocuklarımıza, dünyamıza ve gelecek kuşaklara karşı sorumluluk duyuyorsak, hiç olmazsa yaşadığımız bölgeyi temiz tutarak, doğal kaynakları duyarlı ve bilinçli kullanarak dünyanın kurtarılmasına katkıda bulunalım dedi.

""

Son Güncelleme: 09.06.2014 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3