Ataşehir'de Engelsiz Yaşam Şenliği

Ataşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinlikleri...

Ataşehir'de Engelsiz Yaşam Şenliği

Ataşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinlikleri...

30 Mayıs 2014 Cuma 14:49
Ataşehir'de Engelsiz Yaşam Şenliği

Ataşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs’ta yapılması planlanan, Manisa Soma’daki maden faciası nedeniyle ertelenen “Engelsiz Şenlik” 29 Mayıs Perşembe günü yapıldı.

 

Engelli bilincini yerleştirmek engelli ve engelsiz bireylerin bir arada zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm engellerin kaldırıldığı Ataşehir’de, 29 Mayıs’ta Ataşehir Nazım Hikmet Parkı’nda 10.00-16.00 saatleri arasında İnteraktif Engelsiz Yaşam Etkinlikleri düzenlendi.

 

Ataşehir Belediyesi’nce organize edilen şenliğe Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür, Tomurcuk Vakfı, TİV (Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı), Düşler Akademisi, Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri, çevre ilkokullarından gelen öğrenci ve öğretmenleri, engelli ve engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Sadi Özata "Herkes bir gün kendisinin de engelli olabileceği bilinci ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf etmelidir. Bizler de bu sebeple Ataşehir Belediyesi olarak bir program düzenledik. İnşallah bundan sonra da bu tür programlar düzenlenecek” dedi.

 

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Duygu Övür ise “Yıllardır sosyal hayatın dışına itilen, unutulan engelliler olarak artık yalnız olmadığınızı görmek bizi mutlu ediyor. Ataşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

 

Engelli çocukların yeteneklerini sergiledikleri şenlikte,Tomurcuk Vakfı Çok Sesli Korosu sahne aldı. Modern Dans Gösterisi, Keçe Yapımı ve Resim Atölyesi yapıldı.

 

Şenlikte Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı İşitme Engelli Korosu gösterisi ve Ebru Atölye Çalışması düzenlendi.

""

Düşler Akademisi ise şenliğe İnteraktif Resim Atölyesi, Mutfak Atölyesi, Ritim Atölyesi, Pandomin Ekibi ve Social İnclusion Band gösterileri ile renk kattı.

 

Ataşehir Belediyesi tarafından uçurtmalar ve balonlarla süslenen şenlik alanında tüm katılımcılara sıcak yemek, ayran, sandviç, meyve suyu, dondurma ve börek dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 30.05.2014 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3